Alman firmalarla ilgili kritik açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin Alman firmaları takibe aldığı iddiası üzerine Alman şirketlerin yöneticileriyle buluştu. Bakan Zeybekçi de toplantının ardından bilgi verdi.

Alman firmalarla ilgili kritik açıklama
Alman firmalarla ilgili kritik açıklama
GİRİŞ 27.07.2017 14:27 GÜNCELLEME 27.07.2017 14:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Almanya arasındaki gergin süreç devam ederken, geçtiğimiz günlerde, Türkiye'nin 680 Alman şirketini gerekçesiyle kara listeye aldığı iddiası yayıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu iddaları reddederken, Almanlar'ın bir açıklama daha geldi. Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tobias Plate, Türkiye'nin, teröre destek verdiğinden şüphelendiği yaklaşık 700 Alman şirketinden oluşan listeyi geri çektiğini açıkladı.

Söz konusu iddialar üzerine Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'de faaliyet gösteren Alman şirketlerin yöneticileriyle sabah saatlerinde bir araya geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de toplantı ardından açıklama yaptı.

'HİÇ KİMSEDEN RAHATSIZLIK GELMEDİ'

Son zamanlarda hiçbir tabanı olmayan, mesnetsiz bazı iddialarla, Türk-Alman ekonomik ilişkileriyle ilgili olumsuz bir hava oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Zeybekci, "Türkiye'de Alman şirketlerine rahatsızlık verecek bir uygulama olmadı. Şirketlere tek tek, kendilerine bu şekilde bir şey yansıyıp yansımadığını sorduk. Hiç kimseden bu şekilde bir rahatsızlık gelmedi." diye konuştu.

Zeybekci, Başbakan Yıldırım'ın Alman şirketlerinin yöneticileriyle bir toplantı yapmak istediğini şirketlere ilettiklerini, onların da bunu memnuniyetle karşıladığını söyledi.

'YÜZDE 100 TÜRK FİRMASI MUAMELESİ'

Şirketlerle gerekli istişarelerin yapıldığını, şirketlerin önerilerinin dinlendiğini anlatan Zeybekci, "Türkiye'de, yüzde 100 Türk firması şeklinde muamele gören Alman yatırımlarının, ülkelerinde başlarına gelmeyen hiçbir şeyin başlarına gelmesi mümkün değildir. Türkiye global bir ülkedir" ifadelerini kullandı.

Zeybekci, bu olumlu diyaloğun diğer tüm yatırımcılarla devam ettirileceğini dile getirdi.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 9
  • fikirsiz deli 6 yıl önce Şikayet Et
    alman şirket yok diyor alman siyasetçiler çamur atmaktan geri durmuyor.kafirin dini imanı olmaz
    Cevapla
  • Mahmut Efe 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun hükümetimize. Alman firmaları hizmetçi gibi vatandaşlarımıza hizmet etmelidir. Para verip mal, hizmet almalıyız. Bu sayede almanların kırılgan ekonomileri yerlebir olacaktır. gerekirse tüm kamudaki araçlar değiştirilmeli, yenilenmelidir. Ekonomik olarak gücümüzü böylece tüm dünya görecektir.
    Cevapla
  • De hele ... 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanyanın ekonomisin kırılgan olduğunu hangi kıraathaneden gaptın gurban?
    Cevapla
  • bravoya cevap 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin tutumu doğrudur. karikatürize etmenize gerek yok... borca girecekseniz global ticaret hukuku üzerine ve dış siyaset üzerine kitaplar alıp okuyabilirsiniz.. daha bir faydası olur...
    Cevapla
  • bravo 6 yıl önce Şikayet Et
    urettikleri tum mallari satin almaliyiz gerekirse borca girmeli 5 kati fiyatla almaliyiz. Alman sirketleri onurumuzdur!
    Cevapla
  • salih can 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi konuş şimdi merker
    Cevapla
  • HAYIRSEVER 6 yıl önce Şikayet Et
    fitnenin basi almanyayi yöneten karanlik güclerdir.
    Cevapla
  • Kunk Fu 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyonizm işte öyle bişeydir, esir düştümmü bidaha kölelikten cıkmak en az 100 yılbalır. Tabii RTE'en varsa.
    Cevapla
  • GENÇ OSMAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Alman siyasetçilerine kapak olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle