Dev ihale iptal edildi!

Alarko Holding`in bağlı ortaklığı Alsim Alarko`nun kazandığı Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray ihalesinin iptal edildiği açıklandı

Dev ihale iptal edildi!
Dev ihale iptal edildi!
GİRİŞ 27.07.2017 09:04 GÜNCELLEME 27.07.2017 10:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Alarko Holding'in bağlı ortaklığı Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.'nin kazandığı duyurulan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü tarafından açılan "Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı İnşaat, Elektro-Mekanik, İnce İşler ve Araç Alımı" ihalesi iptal edildi.

Teklif bedelinin KDV hariç 1.292.000.000 TL olduğu dev ihale ile ilgili Alarko Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, işveren idare tarafından şirkete gönderilen tebliğ yazısında ihalenin iptal gerekçesi olarak, projede revizyon ihtiyacı doğması gösterildiği belirtildi.

Açıklamada, holdingin bağlı ortaklığı Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret  AŞ'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü'nün  açmış olduğu "Sefaköy-Halkalı-Başakşehir Havaray Hattı İnşaat, Elektro-Mekanik,  İnce İşler ve Araç Alımı" ihalesinde ekonomik açıdan en avantajlı teklif veren  şirket olduğu anımsatıldı. 

İhale Komisyon kararına karşı 10 günlük itiraz süresi verilmiş  bulunduğu, itiraz süresini müteakiben şirketin işveren idare tarafından sözleşme  imzalanmak üzere davet edilmesinin beklendiği, söz konusu işe ilişkin teklif  bedelinin (KDV hariç) 1 milyar 292 milyon TL olduğu hususlarının daha önce kamuya  duyurulduğu belirtilen açıklamada, "İşveren İdarenin tarafımıza bugün tebliğ  edilen yazısında, projede revizyon ihtiyacı doğması nedeniyle söz konusu ihalenin  iptal edildiği bildirilmiştir." ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR 4
  • Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Aman aman kesinlikle böyle bir şey yapılmasın, Bu tarz trenler metro yapamayan ülkelerin halkın güneşi kesmek için brebir projeler, altına yağmur çamur düşmediği içinde evsizlere keşlere sığınak oluyor. Birde Küçükçekmeceye yapılınca suç oranları anında fırlar. İnanmayan gitsin Malezyaya baksın ne halde, gece yakınından yürümeye koktum. Devlet tez elden bu tarz projelerden el çeksin her sene birer istasyon metro yapabilirse o kardır.
    Cevapla
  • höh44 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzelde sevinmiştik yazık oldu
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    yahudiye kazandırmayalım
    Cevapla
  • mezzo 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla