Kurban Bayramında emekliye ikramiye yok mu? Son gelişmeler...

2017 yılı Kurban Bayramında emekliye bayram ikramiyesi var mı? Ağustos ayında karara bağlanacak emekliye bayram ikramiyesi kaç TL olacak?

Kurban Bayramında emekliye ikramiye yok mu? Son gelişmeler...
Kurban Bayramında emekliye ikramiye yok mu? Son gelişmeler...
GİRİŞ 30.08.2017 10:35 GÜNCELLEME 30.08.2017 10:35
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Her yıl bayram öncesinde gündeme gelen bayram ikramiyesi bu yıl çok daha heyecanla bekleniyor. Sadece memur ve memur emeklilerinin alabildiği bayram ikramiyesi toplu sözleşme görüşmelerinden çıkan olumlu yanıtla artık SGK ve BAĞKUR emeklilerine de verilecek. 2 yıl önceki toplu sözleşmede bu konunun karar bağlanmasıyla geçtiğimiz günlerde alınan promosyonun bir benzeri şeklinde memur ve emeklilere müjde olacak.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ

4. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde 2018 ve 2019 yıllarında memurların ve memur emeklilerinin mali ve sosyal haklarında yapılacak iyileştirmelerin belirlenecek ve ayrıca yıllardır görüşülen ve talep edilen bayram ikramiyesi mevzusu da masaya yatırılacak. Memur-Sen ve Türkiye-Kamu-Sen’in ikramiye taleplerine verilecek yanıt dört gözle bekleniyor.

İkramiye müjdesi ne zaman gelecek?

5.1 milyon memur ve emeklinin beklediği müjde Ağustos ayında yapılacak olan Toplu Sözleşme görüşmesinde gelecek. Kararın olumlu olması sonrasında bayram ikramiyesi karara bağlanacak ve artık her sene Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde emekliler ikramiyeyle müjdelenecek.

Bayram İkramiyesi kaç TL olacak?

Memur-Sen tarafından bayram ikramiyesi için talep edilen ücret 1.950 TL. Görünün o ki ikramiye verilmesi karara bağlanırsa memur ve emekliler her yıl 2 defa bu promosyonla çok rahat edecekler. Şimdi gözler Ağustos ayında çıkacak olan kararda.

MAAŞLAR ERKEN ÖDENECEK

Bozdağ, şöyle konuştu: "Emekli Sandığı kapsamında emekli dul ve yetim aylığı alanlar, şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz dahil olmak üzere aylık ödeme günleri 1-5 Eylül tarihleri arasına denk gelmesi nedeniyle emekli maaşlarının ödenmesinin bayram öncesine çekilmesi de kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede, 1-2 ve 3 Eylül tarihlerinde maaşlarını alacak olan emekli sandığı emekli dul ve yetimleri ile şehit yakınları ve gazilerimiz, 28 Ağustos 2017 tarihinde, 4 ve 5 Eylül 2017 tarihinde maaşlarını alacak olanlar da 29 Ağustos 2017 tarihinde maaşlarını alabilecektir."

Kredi kartıyla kurbanlık alınır mı? Taksitle kurban kesenler...

YORUMLAR 106
  • fatih ustun 6 yıl önce Şikayet Et
    eger hukumet buyume hizi 0/0 de besin ustune cikarsa herhalde emeklilere refah payi olarak iyilestime yapacagini tahmin ederim, bekleyip gorecegiz hayirlisi.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    emekliler yine kurban kesemedi
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    erkekçe vereceğiz veya vermiyeceğiz diyemiyorlar
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    nasrettin hocanın işine döndükurban parası koyunlar telden geçerken kıllarıtele takılır birikirse biz emeklire bayram ikramiyesi birikir
    Cevapla
  • ömer f 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse rüya görmesin vermezler vermeyeceklerde,kılıçlaroğlunun korkusundan verilirse bilmem memursen yine memur ve emeklilerini sattı milletvekiliğini kazandı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle