Rusya ve Türkiye domates yasağını görüşecek!

Rusya Başbakan Yardımcısı Dvorkoviç, Türkiye'den domates alımına yönelik yasağın kaldırılmasına yönelik ilk kapsamlı görüşmenin 18 Ağustos'ta İzmir'de gerçekleşeceğini açıkladı.

Rusya ve Türkiye domates yasağını görüşecek!
Rusya ve Türkiye domates yasağını görüşecek!
GİRİŞ 25.07.2017 11:06 GÜNCELLEME 25.07.2017 11:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dvorkoviç, "En yakındaki görüşmeler, 18 Ağustos'ta İzmir'de yapılacak. Oraya bu konuyu (Türkiye'den domates alımına yönelik yasağın kaldırılmasını) müzakere etmeleri için bir heyet göndereceğiz. Sonuçlarına göre değerlendirme yapacağız" dedi.

'YASAĞIN KALDIRIP KALDIRILMAYACAĞINI SÖYLEMEK İÇİN ERKEN'

"Yasağın kaldırılıp kaldırılmayacağını söylemek için henüz erken" diye devam eden Dvorkoviç, "Fakat İzmir'deki, bu konu hakkında yapılan ilk kapsamlı görüşme olacak" ifadelerini kullandı.

Dvorkoviç ayrıca, İzmir'deki görüşmelerde enerji ve sanayi alanındaki işbirliğinin de ele alınacağını söyledi.

Rusya, Türk F16'larının Kasım 2015'te bir uçağını düşürmesi ardından Türkiye'den domates de dahil olmak üzere bir dizi tarım ürününün alımını durdurmuştu. Diğer ürünlere yönelik yasaklar aşamalı olarak bir süre sonra kaldırılsa da domatese ilişkin yasak hala devam ediyor.

YORUMLAR 4
  • arif gören 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın hangi nedenle bizden domates almadığını bilmiyorum ama, ben şahsen birkaç aydır maketlerde satılan domatesler evime sokmuyorum. Artık ne yapıyorlarsa hiçbir tadı ve kokusu yok. Kabuğu çok sert ve kalın. Yani o kabuktan "kurşun geçmez yelek" bile yapılır. Üreten ve satanlar ile denetleyenler bu duruma ne diyorlar acaba?
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    domates halde 0.80krs
    Cevapla
  • Hüseyin Cesur 6 yıl önce Şikayet Et
    Başkan Putin'e domatesin tam yenilme zamanı olduğunu anlatmak lazım. Kışın alacağın domatesin bahanesi elbette çok olur.
    Cevapla
  • cevat 6 yıl önce Şikayet Et
    almayın ya ne domatesmiş arkadaş
    Cevapla