Bitcoin'de flaş gelişme

Singapur merkezli bir şirket, sanal paraların kredi kartlarıyla harcanmasını mümkün kılacak bir teknoloji geliştirdi.

Bitcoin'de flaş gelişme
Bitcoin'de flaş gelişme
GİRİŞ 24.07.2017 16:27 GÜNCELLEME 24.07.2017 16:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sene başından bu yana yaklaşık yüzde 175 artarak 3 bin dolar sınırına dayanan sanal paraBitcoin, gerçek hayata geçiyor.

Singapur merkezli bankacılık lisansına sahip girişim firması TenX, dijital paraları dolar, yen ve euro gibi kullanılmasını sağlayacak banka kartları üretiyor.

Her transferden yüzde 2 oranında kesinti alınan kartlardan bugüne kadar 10 bin adet sipariş verildi. Yıllık 2 bin dolar harcama limiti koyulan kartların limiti de gerekli koşullar sağlandığında yükseltilebiliyor.

Şirketin geliştirdiği, dijital cüzdanları Visa karta bağlayan özel bir uygulamayla kullanıcı, bir kafe ya da restoranda ödemesini Bitcoin'le yaparken, karşı tarafın kasasına yerel para birimi giriyor.

Bir röportajında "Gece ve gündüz gibi olan iki dünyayı birleştiriyorsunuz" TenX kurucularından Julian Hosp, transferlerin anında gerçekleştiğini ve "dönüştürme ücreti" ödenmediğini söyledi.

Şimdilik sekiz dijital parayı destekleyen uygulamada bu sayıyı, 11'e çıkartmak planlanıyor. Yaklaşık 100 bin dolar değerindeki aylık para transferinin 2018'de 1 milyon kullanıcı ile 100 milyon dolara çıkması  öngörülüyor.

BITCOIN İÇİN 'BÖLÜNME' TARTIŞMALARI

Son dönemde Bitcoin altyapısı, hızlı büyümesine ayak uyduramayınca her bir işlemin maliyeti 83 cent’e kadar çıkmış ve bu nedenle de Bitcoin madencileri farklı çözümler üretme yoluna gitmişti.

Haziranda rekor seviyeye ulaştıktan sonra bir miktar gerileyen Bitcoin'de aşırı talep nedeniyle oluşan işlem gecikmeleri, sanal para biriminin ikiye bölünmesi tartışmalarını gündeme getirdi.

Ancak daha sonra bitcoin alım-satım yoğunluğunu çok daha rahat şekilde karşılayacak Bitcoin Improvement Proposal 91'e (BIP91) destek verilmesiyle bölünme önlendi.

KAYNAK: BLOOMBERG INTERNATİONAL
YORUMLAR 6
  • Dolandırıyorlar 6 yıl önce Şikayet Et
    600 Euro yatırmıştım beş kuruş alamadım bu işin kolları dalları varmış bizim girdiğimiz kol yönetici paraları alıp kaçmış dediler 6 ay oldu hiç bir sonuç yok bu dolandırıcılık değilse nedir ??? Paramızı nerden kimden alacağız geriye bilmiyoruz bizi bu işe teşvik eden komşunun oğlu çevresindekileri bu şekilde batırmış.
    Cevapla
  • gezgin fukon 6 yıl önce Şikayet Et
    siyonist taktigi dolandiricik yeni sistemi ulan bu adi siyonistler insanligi husrana ugratmak icin yapmadigi hile yok adiler insanlari kotladi yasami kotladi beyinleri kotladi yasam icin ne kaldiki insanlikk bir hic olmaya basladi bu millet bu kafada giderse basina gelecegi gelecek nesilin durumu nolacak dusunmek bile korkunccccccccccccccc diyecegim sudur ki aklinizi basiniza alin olmayan bir seye kanmayin
    Cevapla
  • emrah bulbul 6 yıl önce Şikayet Et
    bu sahtekarlardan kac para aldiniz bu reklam icin bunlarin saadet zinciri oldugunu bile bile yapmaniz cok ayippp.
    Cevapla
  • sıradan biri 6 yıl önce Şikayet Et
    saadet zinciri değil o kardeş bilmediğin şeye yorum yapıp insanları yanıltma para o
    Cevapla
  • Fatih1 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne alakası var la
    Cevapla
  • gardenaga 6 yıl önce Şikayet Et
    yahudi oyunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle