TOKİ harekete geçti! Rekor teklif verildi

TOKİ'nin İstanbul Kâğıthane Arıcılar mahallesinde “Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı” modeliyle satışa çıkardığı 40 bin metrekarelik arsanın satışı ihalesine teklifler verildi.

TOKİ harekete geçti! Rekor teklif verildi
TOKİ harekete geçti! Rekor teklif verildi
GİRİŞ 21.07.2017 15:30 GÜNCELLEME 21.07.2017 15:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı modeliyle satışa çıkarılan arsanın “Arsa Satış Karşılığı İdare Payı Geliri” yüzde 60 oldu. Arsa Satış Karşılığı İdare Payı Geliri yüzde 60 ile TOKİ’nin tarihinde rekor oldu.

YÜZDE 60 İDARE PAYI

TOKİ’nin tarihinde yüzde 60 idare payının ilk kez verildiğini söyleyen Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Turan, Arsa Satış Karşılığı İdare Payı Gelirinin 316 milyon 200 bin TL olduğunu söyledi. 

TÜRKİYE EKONOMİSİNE GÜVEN

Yapılan bu rekor teklifinin ilgili firmaların göstermiş olduğu yoğun ilginin ülke ekonomisi göstergeleri adına da olumlu bir gelişme olduğunu belirten Turan, “İdare payı olarak teklif edilen yüzde 60’lık oran idaremiz tarihinde bir ilk ve rekor bir orandır. Bu rekor ülke ekonomisinin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu ve yatırım yapılabilir güvenli bir liman olduğunun göstergesidir. Bu rekor teklif Türkiye ekonomisine olan güvenin bir göstergesidir." dedi.

YORUMLAR 11
  • Emin 6 yıl önce Şikayet Et
    O bölgeyi iyi bilirim. Arazi çok değerli. Yıllardır o bölge gece kondu bölgesi olarak bilinir. İlgili alanın tam arkası orman bölgesi devamı kemerburgaza kadar uzanır. Ulaşım kolay. Levent maslak kemerburgaz alibeyköy un tam ortası köprü 10 dk. Ucuza gitmese bari..
    Cevapla
  • MehdiMuntazar 6 yıl önce Şikayet Et
    yarın bi savaş esnasında bu yüksek binalarda kaç milyon can verecek bunu düşünen var mı bina yapmayı marifet saymayın be kardeşim birazda geçmişte yapamadığımız teknik tefekküre odaklanın stratejik olun..eserler güzel ama herboyutuyla ele alın...8-9-10 şidetli depremleri de unutmayalım..2-3 dakika süren bir deprem sadece milyonları almakla kalmaz..milletimizi de göçertir..maddi manevi..
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    kocaeli büyükşehir belediyesinin yaptığı ve satışa çıkardığı konutlar tam asgari ücretliye göre 3+1 daireler 539000tl den başlıyor zamin katları Allah razı olsun bu hizmete şapka çıkarılır.
    Cevapla
  • Turuncu 6 yıl önce Şikayet Et
    yukarıdan bakıldığında çarpık çurpuk yollar ve imarlar net bir şekilde görülüyor
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    toki özal zamanında garibana ev yapılsın diye kuruldu ama şimdi tam rantiye oldu.. bu seçimlerde karşılığı olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle