4 ayda dünyaca ünlü markayı batıran Türk

Hakan Uzan'ın 50 milyon sterline (yaklaşık 233 milyon lira) satın aldığı lüks telefon markası Vertu 4 ay sonra battı.

4 ayda dünyaca ünlü markayı batıran Türk
4 ayda dünyaca ünlü markayı batıran Türk
GİRİŞ 14.07.2017 07:13 GÜNCELLEME 14.07.2017 07:34
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Hakan Uzan'ın Mart ayında satın aldığı lüks İngiliz telefon markası Vertu'nun tasfiye edileceği açıklandı. Pırlanta ve değerli metallerle kaplı telefonlar satan Vertu son yıllarda finansal sıkıntılar yaşıyordu. Uzan Vertu'yu, Kıbrıs'taki şirketi Baferon Ltd. üzerinden 50 milyon sterline (yaklaşık 230 milyon lira) almıştı.

Şirketin kapanması nedeniyle yaklaşık 200 kişi işsiz kalacak. Bir teknoloji uzmanı, Vertu'nun benzer şirketlerle rekabet etmekte zorlandığını belirtti.

Vertu'nun Signature telefonları 11 bin sterlinden (yaklaşık 50 bin lira) başlarken 18 karat kırmızı altın telefonu ise 39 bin 100 sterline (yaklaşık 180 bin lira) satılıyor.

BBC'ye konuşan şirketin sözcüsü "Vertu tasfiye sürecine girdi ve artık bana da maaş ödemiyorlar" dedi. 

Paris'te yaşayan Hakan Uzan, Mart ayında şirketi Çinli sahibinden satın almıştı. Uzan, şirketi 1,9 milyon sterlinlik yatırımla iflastan kurtarmayı hedeflese de şirketin 128 milyon sterlin bütçe açığı bulunuyordu.

Hakan Uzan Vertu markası, teknolojisi ve lisanslarının sahibi olmaya devam edecek. IHS Technology analisti Ian Fogg, "Çok az sayıda telefon üretip çok yüksek fiyatlara satıyorlardı. Bu çok sıra dışı" yorumunda bulundu.

Fogg'a göre Vertu'nun son model telefonları ekranlarında sentetik safir kullanıyor. Bu Apple'ın iPhone'larda kullanmayı planladığı fakat üretimindeki sıkıntılar nedeniyle vazgeçmek zorunda kaldığı bir teknolojiydi. "Bu işlemesi çok zor bir materyal" diyen Fogg'a göre, sentetik safirin avantajı ise kırılmasının son derece zor olması.

Fogg, telefonları değerli taş ve metallerle kaplayan diğer şirketlerin yarattığı rekabet Vertu'nun işlerini zorlaştırdı. Bu şirketler, müşterilerinin istediği telefonu alıp sonradan süsleme yaptırmasına olanak sağlıyor. 1998'de Nokia tarafından kurulan Vertu 2012'de satılmış, şirket o tarihten itibaren Nokia'nın Symbian işletim sistemini bırakarak Google'ın Android sistemini kullanmaya başlamıştı.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 11
  • esaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaç para çarptı oradan acaba
    Cevapla
  • Ertuğrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel aklama yöntemi olsa gerek. İnşallah süründüklerini görürüz .
    Cevapla
  • suat 6 yıl önce Şikayet Et
    Haram paranın bereketi olmaz.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Şunun tipine bak.
    Cevapla
  • huseyinl 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir markanın bir tane bile güzel tasarımı olmaz mı ya..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle