İşte S-400'ler için ödenecek rakam

Türkiye'nin Rusya ile anlaşmaya vardığı savunma sistemi S-400'ler için ne kadar ödeyeceği belli oldu.

GİRİŞ 14.07.2017 06:13 GÜNCELLEME 14.07.2017 09:04
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Türkiye uzun süredir savunma sistemi konusunda çalışmalar ve girişimlerde bulunuyor. Bir yandan yerlilik esasına göre çalışmalar sürdüren Türkiye diğer yandan da bu zamana kadar ihtiyaçları karşılayacak hem de teknoloji transferi yapabileceği bir sistemi satın alma üzerinde çalışıyordu.

Daha önce NATO ve ABD engeline takılan sistemler sonrası Türkiye son olarak Rusya'nın mevcut bataryası S-400'ler için anlaşmaya vardı.

2,5 MİLYAR DOLAR
Rusya ile Türkiye arasında yapılan bu tarihi anlaşma sonrası en çok merak edilenlerden biri Türkiye'nin bu sistem için ödeyeceği para oldu. Türkiye'nin 4 S-400 füze sistemi için (2 sistemin daha sonra Türkiye'de yapılması planlanıyor) 2.5 milyar dolar ödemeyi kabul ettiği bildirildi. 



YORUMLAR 47
  • Sado 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam dört tane makina satıyo 10 katrilyon
    Cevapla
  • Dogan 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, ben Rusya nın bir NATO ülkesine bu fuze teknolojisini verecegine pek inanasım gelmiyor, bunlar S400 hassas radar kısımlarını sokup daha eskı model S 300 radarlarını montalayıp kakalarlar bence.
    Cevapla
  • Menzil 6 yıl önce Şikayet Et
    9m96 füzesi 120 km menzile sahipmiş.Bizim Som bile 300 km menzilli.Caydırıcı olur ama menzilini beğenmedim doğrusu.
    Cevapla
  • Haskad 6 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan da nato üyesi. ama hiç bir zaman Yunanistan S300 sistemini aldı diye kıyamet kopmadı. NATO ile uyum vs. zırvalığı yapan olmadı.!! bize gelince herkes ağzına ne gelirse söylüyor. kimse dönüp te yunanistana niye ses çıkarmadınız demiyor.
    Cevapla
  • ^^^^^ 6 yıl önce Şikayet Et
    Tamam alalım. Uçaklarını zaten vurabiliyoruz, Füzelerinide ögrenmiş oluruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle