Üç dev sektör için bir araya geldi

Mobil iletişim sektörüne ait konu ve sorunların ele alınarak Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği (m-TOD) faaliyetlerine başladı.

Üç dev sektör için bir araya geldi
Üç dev sektör için bir araya geldi
GİRİŞ 11.07.2017 11:41 GÜNCELLEME 11.07.2017 11:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dernek açıklamasına göre Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği,  sektörde faaliyet gösteren yetkilendirilmiş 3 operatör olan Turkcell, Türk  Telekom ve Vodafone tarafından, sektörün ortak problemlerinin çözümüne yönelik  faaliyet alanları oluşturmak ve ortaya çıkan çözüm önerilerini hayata geçirmek  üzere tüm paydaşlar nezdinde girişimlerde bulunmak amacıyla Haziran 2016'da  kurulmuştu.

Faaliyetlerine başlayan m-TOD, Türkiye'de ve uluslararası arenada  kamu, özel sektör, sivil toplum ve akademik paydaşları ile geliştireceği işbirlikleriyle, sektöre ilişkin tüm süreçlerde etkin bir rol üstlenmeyi planlıyor.  Bu çerçevede hazırlanacak tutum belgeleri, raporlar ile istatistiki çalışmalar da  m-TOD'un kullanacağı temel araçlar arasında yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen m-TOD Genel Sekreteri Erhun Baş, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması yolunda, mobil telekomünikasyon başta olmak  üzere bilgi ve iletişim teknolojilerinin, genel ekonomik büyüme hedefi ve istihdam gibi temel problemlerin çözümüne yönelik vazgeçilmez bir unsur olarak  kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Baş, tüm paydaşlar ile yoğun iş birliği içerisinde vergi yükünün makul düzeylere indirilmesi, yerel yönetimlerle yaşanan sorunların 2023 hedeflerine  ulaşmak üzere süratle giderilmesi, yatırım iştahının korunması ve Türkiye'nin teknolojik ilerlemesinin hızlandırılarak devamlılığının sağlanmasının en önemli  öncelikleri arasında yer aldığını kaydetti.

YORUMLAR 1
  • Mtn 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu bence dernek değil ortak kazanç birliği olur. Nasıl daha çok kazanalım. Rekabet kurulu bunu nasıl görmez.
    Cevapla