Yüz binlerce vatandaşa müjdeli haber!

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, prim borcu olan yaklaşık 1.5 milyon BAĞ-KUR’lu esnafın yıl sonuna kadar sağlık hizmeti alabilmesi için bakanlar kurulu kararı çıkaracaklarını kaydetti.

Yüz binlerce vatandaşa müjdeli haber!
Yüz binlerce vatandaşa müjdeli haber!
GİRİŞ 06.07.2017 07:48 GÜNCELLEME 06.07.2017 07:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, prim borcu olan yaklaşık 1.5 milyon BAĞ-KUR’lu esnafın yıl sonuna kadar sağlık hizmeti alabilmesi için Bakanlar Kurulu kararı çıkaracaklarını, sonbaharda hazırlayacakları yasayla emeklilik ve sağlık primini ayıracaklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada, prim borcu dolayısıyla sağlık hizmeti alamayan yaklaşık 1.5 milyon BAĞ-KUR’lu esnafa sağlık müjdesi verdi. Kalıcı çözüm için yasal düzenleme yapılacağını belirten Müezzinoğlu, yasa TBMM ’den geçinceye kadar mağduriyetleri ortadan kaldırmak için önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu kararı çıkartarak prim borcu olan BAĞ-KUR’lu esnafın yıl sonuna kadar sağlık hizmeti almasını sağlayacaklarını söyledi.

Kıdem tazminatı konusunda önceki gün işçi ve işveren temsilcilerinin geniş katılımıyla Üçlü Danışma Kurulu toplantısı yapan Müezzinoğlu, toplantının ardından Habertürk'ten Ahmet Kıvanç ve Tahsin Akça'nın sorularını yanıtladı.

YORUMLAR 3
  • İzmirli 6 yıl önce Şikayet Et
    Para verenler ne olacak biz yemiyor biriktiriyoruz bağkur yatır iyoruz. Yani kisaca. Bize sizde ödemeyin diyorsunuz bu nasil adelet......
    Cevapla
  • Ensari 6 yıl önce Şikayet Et
    Pirim ödemeleri çok yüksek 580 den 250 tl ye inmesi gerektiğini düşünüyorum memlekette vergilevhalı işsizler çok
    Cevapla
  • ADEM 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunun neresi müjde . Millet para vermeden sağlık himzetinden yararlanıyor, bizim da paralı muayene olmamızın yolu açılıyor yerinde bir karar ama müjdeli bir yanı yok...
    Cevapla