Bakan Elvan Kuveytli heyeti kabul etti

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kuveyt-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Jaman Alharbash ile beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Bakan Elvan Kuveytli heyeti kabul etti
Bakan Elvan Kuveytli heyeti kabul etti
GİRİŞ 05.07.2017 12:55 GÜNCELLEME 05.07.2017 12:55

Elvan, burada yaptığı konuşmada, Kuveyt heyetini Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kuveyt'in Türkiye için dost ve kardeş ülke olduğunu ifade eden Elvan, iki ülke arasında son 10 yılda ekonomik ve siyasi ilişkilerin geliştiğine, daha da güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Elvan, İslam dünyasında son yıllarda yaşanan sıkıntıların kısa sürede çözüme kavuşması temennisinde de bulunarak, "Özellikle Katar ile Suudi Arabistan ve diğer bazı ülkeler arasındaki sıkıntıların bir an evvel giderilmesi ve kardeşliğin tam anlamıyla tesis edilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Sürece katkısından dolayı Kuveyt'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilere de değinen Elvan, 2016'da Kuveyt'e yapılan 431 milyon dolarlık ihracata karşılık bu ülkeden 856 milyon dolarlık ithalat yaptığını kaydetti.

Elvan, yaklaşık 1,3 milyar dolar olan ticaret hacminin artırılmasının önemine dikkati çekerek, özellikle sanayi alanında iş birliği yapılabileceğini belirtti.

Öte yandan Elvan, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde hükümete verdikleri destekten dolayı Kuveyt'e teşekkür etti.

Kuveyt-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Jaman Alharbash da ziyaretin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesi açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Alharbash, Türkiye'den gayrimenkul satın alan Kuveytli vatandaşların taleplerini aktardı.

Kabul, gazetecilerin görüntü almalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

KAYNAK: AA