Ders ve ek ders saatlerine düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yöneti̇ci̇ ve öğretmenleri̇n ders ve ek ders saatleri yeniden düzenlendi.

Ders ve ek ders saatlerine düzenleme
Ders ve ek ders saatlerine düzenleme
GİRİŞ 03.07.2017 17:19 GÜNCELLEME 04.07.2017 09:13
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin düzenleme Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, komşu ülkelerde çıkan iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye zorunlu göç eden vatandaşların topluma uyumlarını sağlamak amacıyla açılan kurslarda görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere 10 saate kadar ek ders görevi verilebilecek.

Öğretmen sayısının yetersiz olması halinde yüksek öğrenimli olmak koşuluyla resmi görevi bulunmayanlar ile emeklilere, okul öncesi, ilköğretim, orta öğretim, özel eğitim ve yaygın eğitim kurumlarında ve yabancı uyrukluların eğitim gördüğü geçici eğitim merkezlerinde haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilecek.

MESLEKİ EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİNDE YENİ DÖNEM

İşletmelerde meslek eğitimi yapılan okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlerin, daha önce ek ders kapsamında bulunan öğrenci, çırak ve aday çırakların iş yerindeki uygulamalı eğitimini izlemeleri, programa uygunluğunu denetlemeleri, sistemin iş yerindeki işlerliğini sağlamaları ve mesleki rehberlikte bulunmak üzere yaptıkları görevler artık normal ders kapsamında değerlendirilecek.

Bu dersler, ders dağıtım çizelgelerinde "işletmelerde meslek eğitimi" adıyla gösterilecek. İşletmelerin okul ve kuruma uzaklığı, öğrenci, çırak ve aday çırak sayısı gibi kıstaslar esas alınarak yeniden değerlendirilecek söz konusu dersler, okul ve kurum müdürlüğünce hazırlanacak ve milli eğitim müdürlüğünce onaylanacak programlara göre ders saatleri kapsamında verilecek.

SINAVDA ÖĞRENCİ OLMASA DA EK ÜCRET

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın bazı maddelerinin iptali istemiyle açılan davada, Danıştay 11. Dairesince verilen 19 Haziran 2007 tarihli karar gereğince, karardan "öğrencilerin sınava girmeleri kaydıyla" ifadesi kaldırıldı.

Buna göre, her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ilgili mevzuatı gereğince yapılan bekleme, sorumluluk, dışarıdan bitirme, final, ortalama yükseltme, seviye tespiti, mesleki formasyon, adaylık eğitimi, beceri sınavı ve beceri ve proje yarışması sınavlarında görevlendirilen öğretmenlere, öğrenciler sınava girmeseler de her bir sınav komisyon üyeliği ve her bir sınav gözcülüğü için 5 saat ek ders ücreti ödenecek.

Kararla, "yüz yüze eğitim"in tanımı da değiştirildi. Yeni kararla, yüz yüze eğitim, "işletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan ders görevleri ilgili mevzuatı çerçevesinde belirlenen müfredat kapsamında öngörülen teorik ve uygulamalı derslerin eğitiminin derslik, bölüm, atölye ve laboratuvar gibi eğitim ortamlarında öğretmen-öğrenci bütünlüğünde yapılmasını ifade eder" olarak tanımlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    gözünüz doymadı hale yeme.dertimdesiniz
    Cevapla
  • İşine bak 6 yıl önce Şikayet Et
    Rızkı veren Allah. Sana ne oluyor. İşine bak. Herkes işine baksın. Kimsenin gözü başkasının rızkı da olmasın.
    Cevapla
  • Dogrucu 6 yıl önce Şikayet Et
    Aslinda yazili kagidi okuyan ogretmene de belirli miktarda ucret odenmeli. Beden egitimi, muzik ogretmeni veriyor 100. 100 ve eziyetsiz emeksiz iyi ogretmen oluyor. Ogretmene okudugu yazili sayisinca 10 saat ek der ucreti odenebilir.
    Cevapla
  • bozok 6 yıl önce Şikayet Et
    bence o kursların sahillerde piknik alanlarında fitness salonlarında açılmasında fayda var.
    Cevapla
  • Mevlüt 6 yıl önce Şikayet Et
    Meslek lisesinde görev yapan meslekçi müdür ve müdür yardımcılarına gün doğdu. Artık maaş karşılığı ders görevi yerine koordinatörlük görevi alacaklar ve hiçbir zaman aktif olarak derslere girmeyeceklerdir. MEB'in acilen bu duruma bir çözüm bulması gerekmektedir.
    Cevapla
  • ASİYE TÜRKCAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet güzel bir haber duyduk. Ben okulda 26 saat derse giriyorum. 11 saat ücret alıyordum. Benim öğretmen arkadaşım 14 saat derse giriyor. 20 saat ücret alıyor. Hemde hiç göreve gitmeden, ayda bir gidiyorlar. Onu da hep şikayet ederlerdi. Hak bilmezler, helal bilmezler, çalışmadan, görev yapmadan ücret alırlardı. Kültürcülerin canı çıkardı. Tamam alsınlar. Lakin görev yapmadan niye alırlar. Dersleri yok 20 saat ücret. Akşama kadar çay, sigara, dedikodu. Nihayet. Buna ADALET derim.
    Cevapla
  • Murat aslan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazık. Kulturcu meslekci cekismesi yerine dersine girdigin ogrencilerin başarılarını yazabilseydin keske. Yok degil mi... önce kendin görevini yap sonra başkasına bak.
    Cevapla
  • celamure 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin temel sorunu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlardır.
    Cevapla
  • Aklı olan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kişiler hata yapıyorlar suç işliyorlar. Faturasını işini layıkıyla yapana kesiyorlar. Ben her hafta rutin olarak işletmeye gidiyorum. Görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu arada ne var ki demeyin iş yerinde iş kazası sonucu Öğrenci öldü ve aşağıdan yukarıya herkes yargılanıyor. Normalde Öğretmenin olayla bir ilgisi yok ama sorumlusunuz diyorlar. Siz haftada bir gün gördüğünüz öğrenci için 3 gün sorumlu oldunuz mu? Para herşey değildir.
    Cevapla
  • Reis çok yaşa 6 yıl önce Şikayet Et
    klasik bir kültür öğretmeni afferin.. acaba kurslardan neden haber vermiyorsun kültürcü.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Okulda dersten bırakıp dışarıda verdiğin özel derslerden aldığınız paralar helaldir inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle