Venezuela'da asgari ücrete yüzde 50 zam

Venezuela'da hükümet giderek derinleşen politik ve ekonomik krize karşı mücadele etmeye çalışıyor. Devlet Başkanı Nicolas Maduro asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldığını açıkladı.

Venezuela'da asgari ücrete yüzde 50 zam
Venezuela'da asgari ücrete yüzde 50 zam
GİRİŞ 03.07.2017 12:51 GÜNCELLEME 03.07.2017 12:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Böylelikle enflasyonun şimdiye dek hiç görülmemiş rakamlara ulaştığı ülkede bu, 2017'de asgari ücrete yapılmış üçüncü zam oldu. Öte yandan sokak eylemlerine ara vermeyen Maduro karşıtı sağ muhalefet, Maduro ve Kurucu Meclis karşıtı bir plebisit çağrısı yapmaya hazırlanıyor.
 
Başkent Karakasta, eski devlet başkanı Hugo Chavez tarafından sağlık reformu ve fakirlik karşıtı programları içeren "Robinson Görevini uygulamaya koyuşunun 14. yıldönümü vesilesiyle konuşan Maduro, kamuda çalışan işçileri öğretmenler, sağlık çalışanları, polis ve asker olmak üzere geniş bir kesimi içerecek şekilde asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldığını duyurdu. Maduro, zammın 1 Temmuz4dan itibaren geçerli olduğunu söyledi.
 
Yıllık enflasyonun yüzde 274 olduğu ülkede ocak ve mayıs aylarında asgari ücrete iki kez zamn yapılmıştı. Zaman kararlarının ülkedeki şiddet ortamının yatışmasına katkı sağlaması umuluyordu.
 
SAĞ MUHALEFETTEN PLEBİSİT ÇAĞRISI
 
Öte yandan El Nacional gazetesi sağ muhalefet koalisyonu Demokratik Birlik Masası'ın (MUD) başkan Maduro ve Kurucu Meclise karşı plebisit çağrısı yapacağını duyurdu. Gazeteye göre plebisit 16 Temmuzda yapılacak ve Maduronun başkanlığının devamı ve  Kurucu Meclisin istenip istenmediği sorulacak. MUDun bugün bir açıklama yapması bekleniyor.
 
Artan şiddet eylemlerini önlemek için başkan Maduro, 1 Mayısta Bolivarcı anayasanın "devleti dönüştürmek" amacıyla bir kurucu meclis toplamasına izin veren 347. maddesine dayanarak kurucu meclis oluşturma kararı almıştı. Maduro, böylelike çoğu sağ muhalefet üyelerinden oluşan ulusal meclisin önünün keserek ülkedeki siyasi krize son vermeyi amaçlıyor. Ancak muhalefet yasa dışı olduğu gerekçesiyle kurucu meclise de karşı çıkıyor.

YORUMLAR 6
  • vatandaş! 6 yıl önce Şikayet Et
    i am go venezuella :) (şaka la şaka tatile bile gidemiyoz parasızlıktan)
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    venazuel yüzde eli yapmışsa türkiye loarak bizim yüzde yüzeli yapmamız gerek.
    Cevapla
  • mehmet akif onbaş 6 yıl önce Şikayet Et
    yıllık enflasyon yüzde 274 yazıyor. yüzde 50 artış yapsan ne yazar. Türkiye de en azından enflasyon kadar zam yapılıyor.
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan Hoca geldi aklıma , bu büyük zamdan sonra Maduro herhalde gidici. İyilik yapana yaranılmaz çünkü.
    Cevapla
  • e yuruk 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun sana
    Cevapla
  • Sosyolog 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu habere kim sevinecek acaba? Bizim eski Türkiyenin popüler siyasi hareketleri gibi kokuyor. bugün asgari ücrete %50 zam zaparsın seneye %100 enflasyon farkı alırsın.. Herşeyin bir maliyeti vardır. %50 zama enflasyon tepkisiz mi kalacak yani??* :)) hadi oradan.. iki ay sevinsin işçiler.. sonrasında kabus..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle