Memurların enflasyon zammı belli oldu

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte devlet memurlarının alacağı enflasyon zammı da belli oldu

GİRİŞ 03.07.2017 10:17 GÜNCELLEME 03.07.2017 11:35
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Buna göre memurlar, temmuz ayında alacakları yüzde 4'lük toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 2.89 oranında enflasyon farkı zammı alacak. Böylece temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam yüzde 6.89 olacak.

Memurlarla imzalanan toplu sözleşmeye göre, 2017 yılı ilk altı ayına ilişkin enflasyon artış oranının yüzde 3’ten fazla çıkması durumunda fazla çıkan kısım maaşlara zam olarak yansıyacaktı.

YÜZDE 6.89 ZAM

Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) 2017 yılının ilk altı aylık döneminde yüzde 5.89 artması nedeniyle, yüzde 3'ü aşan yüzde 2.89'luk bölüm memurların Temmuz maaşlarına ilave edilecek. Memurlar ayrıca Temmuz'da toplu sözleşmeleri gereği yüzde 4 oranında önceden belirlenen zammı alacak. Böylece memur maaşlarına yapılan zam yüzde 6.89'u bulacak.

Habertürk

YORUMLAR 50
  • Şükür 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin. Amin
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Buğday ekdinizde Arpacı biçiyordunun. Olsaydınız öğretmen alsaydım öğretmen maaşı yok beğenmedinizmi olsaydınız doktor alsaydım doktor maaşı. Ha öğretmende asgari ücret alsın diyorsanız doktora asgari ücret alsın diyorsanız kapatalım okulları ne gereği var herkez 6 yıl tıp 4 yıl uzmanlık okusun. Bu basın da 2700 alanı 4000 yazıyor. Öğretmenine değer vermeyen toplumlar intihar ediyordur... ayrıca monteynin bu sözünü de Son olarak yazayım anlayana..
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    http://ekonomi.haber7.com/foto-galeri/47510-iste-kurusu-kurusuna-yeni-memur-maaslari/p7 bakın öğretmen maaşı için 3699 tl diyor. Kusura bakmayın da yazın iki ay tatil yaparken aldığınız parayla normal maaşı karıştırmayın öğretmenler.. bide siz doğru nesil yetiştirin diye çocukları size emanet ediyoruz?!
    Cevapla
  • Kayseri 6 yıl önce Şikayet Et
    Vergi dilimi kaldırılsın zam istemiyorum.
    Cevapla
  • Faruk Türkoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Burada Türkçe öğretmeni çok asgarî askeri takıntılı insan çok. Siz böyle ufak şeylere takilin bakalım. Yok enflasyon 7.5 tide yok 6.87 olduda falan filan. Küçük insanlar küçük düşünceler. Bide halim öğretmenim iyiki varsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle