Acil serviste tedavi ücretine tazminat cezası

İzmir'de 3 yıl önce şiddetli karın ve kasık ağrısı şikayetiyle özel hastanenin acil servisinde tedavi gören kadın, haksız yere ücret alındığı iddiasıyla açtığı davayı kazandı.

Acil serviste tedavi ücretine tazminat cezası
Acil serviste tedavi ücretine tazminat cezası
GİRİŞ 30.06.2017 17:15 GÜNCELLEME 30.06.2017 17:17
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İzmir'de yaklaşık 3 yıl önce şiddetli karın ve kasık Ağrısı şikayetiyle özel Hastanenin acil servisinde tedavi gören kadın, haksız yere ücret alındığı iddiasıyla açtığı davayı kazandı, hastane yönetiminin kadına tazminat ödemesine karar verildi.

İddiaya göre, Gökçe Ezberci'ye, 8 Eylül 2014'te şiddetli karın ve kasık ağrısı şikayetiyle gittiği hastanenin acil servisinde ağrı kesici ve serum tedavisi uygulandı. Ağrılarının artması ve yumurtalıklarında kist tespit edilmesi üzerine kadına ameliyat olması gerektiğini belirten hastane yöneticileri, Ezberci'nin babasından tedavi ve yatak parası istedi.

Parayı vermek istememesine rağmen kızının ağrılarının artması nedeniyle ödemeyi kabul eden baba, "kızının acil servisten çıkarılarak, hastaneye normal giriş yaptığına ilişkin" belgeleri okumadan imzaladı.

Ameliyattan bir gün sonra taburcu edilen Ezberci, avukatı aracılığıyla şikayetçi olduğu özel hastaneden, tedavi gideri olarak ödediği para ile 2 bin lira manevi tazminat talebinde bulundu.

İzmir 7. Tüketici Mahkemesinde görülen son duruşmaya taraf avukatları katıldı. Dosyayı inceleyen hakim, Ezberci'nin acil şekilde başvurduğu hastanede ameliyat edildiği, hastane avukatının ortaya attığı, "hastanın tedaviyi reddettiği, hastaneden taburcu edilerek başka bir sağlık kuruluşuna sevk edildiği" şeklindeki iddiaların hayatın olağan akışına uygun olmadığını belirtti.

"EMSAL BİR KARAR"

Ezberci'nin acil vaka olmanın tüm kriterlerini taşıdığını, ücretlendirmenin Sosyal Güvenlik Kurumuyla (SGK) yapılan sözleşmeye göre belirlenmesi ve kuruma fatura edilmesi gerektiğini kaydeden hakim, hastane yönetiminin tedavi bedeli olan 5 bin 247 lirayı Ezberci'ye iade etmesine ve bin lira da manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Ezberci'nin avukatı Ali Onar, yaptığı açıklamada, vatandaşların buna benzer olaylar karşısında korkmamalarını, kanuni haklarını aramaları için yargıya başvurmaları gerektiğini belirterek, kararın emsal niteliğinde olduğunu söyledi.

YORUMLAR 20
  • Doctor 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu vakada hastane haksızdır. Çünkü tıbben akut batın denen ve hayatı tehdit eden bir durumda para talep edemez. Ama hastane içerisinde daha lüks bir oda ve imkanlar gibi tekliflere evet dediyse acil ameliyat ve yoğun bakım harici ekstra ücret talep edebilir.
    Cevapla
  • hinan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu emsal cezalar o kadar komik ki, insanın tekrar yapası gelir...Gecende reklam yapan tv lere gecen ay aldıkları reklam gelirinin %5 ceza verilmesi gibi. %95 kar onlara kaldı, hiç ceza verme daha iyi komik duruma düşme bari
    Cevapla
  • OĞUZHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Hastanenin aldjğı para, mağdura geri verilmiş ve 1000 tl de ekstra para ceza kesilmiş. Bence sizin örneğinizle, bu farklı.
    Cevapla
  • Erhan TÜRÜDÜ 6 yıl önce Şikayet Et
    hastane için çekirdek parası bile değil.o yüzden bu ülkede adalet yok diyorum.kes 150 bin liralık ceza ağızları yansın en azından
    Cevapla
  • şaşkın 6 yıl önce Şikayet Et
    3 yıl uğraş bin lira mı ve bu caydırır mı hastaneleri?
    Cevapla
  • asa 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkede yasalar çıkar, kararlar alınır, emsaller örnek olarak gösterilir... ama takip işlemi olmadığı için hiçbiri uygulanmıyor... çünkü yasaların çaydırıcılığı olmadığı gibi çıkan yasalardan da korkan yok... hep söylerim gavur Allah'tan korkmaz ama kanundan korkak... bugün ki müslümanlar ne Allah'tan korkuyor nede kanundan....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle