İki dünya devi sonunda anlaştı!

Ürünlerini Amazon.com'da satmayı yıllardır reddeden Nike, online alışveriş deviyle ortaklığa imza attı.

İki dünya devi sonunda anlaştı!
İki dünya devi sonunda anlaştı!
GİRİŞ 30.06.2017 14:27 GÜNCELLEME 30.06.2017 16:26

Spor giyimin en önemli markalarından Nike, online alışveriş devi Amazon'la stratejik bir ortaklığa imza attı. Yakında başlayacak pilot uygulama kapsamında Nike'ın sınırlı ürünleri direkt olarak Amazon'dan satılabilecek.

Yıllardır Amazon'a girmeyi reddederek kendi online satış platformunu geliştirmeye odaklanan Nike, Amazon'a girmek için diğer tüm sahte ürünlerin satışının yasaklanmasını talep ediyor.

Şirketin hisseleri bu haberle birlikte yüzde 7'den fazla artarken, Nike CEO'su Mark Parker, anlaşmanın henüz başında olduklarını ve satış sonuçlarını değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Dünyanın en büyük ayakkabı üreticisi, Amazon ortaklığının yanı sıra, dördüncü çeyrek mâli tablolarını da açıkladı.

Şirketin toplam geliri beklentilere paralel olarak 8,68 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Hisse başı kazanç, 60 cent artarken, piyasanın beklentisi yüzde 50 seviyesindeydi.

Geçen yıl 846 milyon dolar olan net gelir ise bu yıl 1 milyar doları gördü. Nike'tan yapılan açıklamada küresel gelir büyümesi, düşük satış ve yönetim maliyetleri ve düşük vergi oranı net geliri yükselten nedenler arasında gösterildi.

2018'in inovasyon ve müşteri ilişkilerinin güçlendirilmesi için önemli bir yıl olacağını söyleyen CEO Parker, "2018 mâli yılı için en büyük fırsatları daha fazla ateşleyeceğiz" dedi.