Aile hekimlerine izin müjdesi

Sağlık Bakanlığı, 21 bin aile hekiminin statü değişikliğinden kaynaklı yıllık izin ve süt izni mağduriyetlerini giderecek.

Aile hekimlerine izin müjdesi
Aile hekimlerine izin müjdesi
GİRİŞ 30.06.2017 09:49 GÜNCELLEME 30.06.2017 09:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, aile hekimlerinin karamsarlığa düşmemesini isteyerek, "Devlet memurlarının sahip olduğu izin hakkına sözleşmeli aile hekimleri de sahip olacak" talimatını verdi.

Bakan Akdağ, anne ve bebek dostu olan sağlık çalışanlarının kendilerini bu haktan mahrum bırakmanın söz konusu olamayacağını bildirdi. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Fatma Meriç Yılmaz, Bakan Akdağ'ın, birinci basamakta görevli aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının, 4B niteliğinde düzenlenen izin haklarının, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre yapılması hususunda gerekli talimatı verdiğini açıkladı.

YORUMLAR 2
  • ercant 6 yıl önce Şikayet Et
    ne yaptı da yoruldu bu aile hekimi? hangi ailenin soy ağacını inceledi de bilgilendirme yaptı. sizde şu hastalık riski var diyen oldumu hiç?
    Cevapla
  • Görele 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu hekimler akşama kadar çay içip saat doldurup gidiyorlar bu kadar çok para alıyorlar bu kadar aç insanlar varken neden bu kadar çok para veriliyor bunlara bakan bey bir gelde bizim mahallede ki doktorlar bak ben burdayım beraber bakalım yani el insaf pes yani.
    Cevapla