Milyonlarca kişi 3 Temmuz'u bekliyor

Memurlar, haziranda fiyatların sabit kalması veya yüzde 3'ten daha az düşmesi halinde bile temmuzda enflasyon farkı alacak.

Milyonlarca kişi 3 Temmuz'u bekliyor
Milyonlarca kişi 3 Temmuz'u bekliyor
GİRİŞ 29.06.2017 11:15 GÜNCELLEME 29.06.2017 11:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Toplu sözleşmeye göre, yılın  ikinci yarısında yüzde 4 zam alacak devlet memurları ve emeklilerinin gözü, ilk 5 aydaki enflasyonun yüzde 6,18 olarak gerçekleşmesinin ardından, 3 Temmuz'da  açıklanacak haziran ayı rakamlarına çevrildi. 

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) enflasyon rakamlarına göre, memur  maaşlarına da baz teşkil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta yüzde 0,45  yükseldi, yılın ilk 5 ayındaki artış ise yüzde 6,18 oldu. Böylece 5 aylık  dönemde, maaşlara yapılan yüzde 3'lük artış aşılmış oldu.

Maaşlara yansıyabilecek fark için gözler, 3 Temmuz'da açıklanacak  enflasyon rakamlarına çevrilirken, haziran ayında TÜFE sabit kalsa bile, devlet  memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, yüzde 3'ün üzerine  yüzde 3,18 enflasyon farkından yararlanacak. Bu ay fiyatlarda yüzde 3'ten daha az  düşüş olması halinde bile maaşlara enflasyon farkı yansıyacak.

Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı, 6 aylık dilimler halinde  hesaplanıyor. Haziran ayı tüketici fiyat endeksinin, 2016 Aralık ayına göre 6  aylık değişim oranı yüzde 3'ü aşarsa memurlara enflasyon farkı ödenecek. Memurlar  2017'nin ilk 6 ayı için yüzde 3 zam almıştı.

YORUMLAR 3
  • Ali İnanoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Milli takımda yüksek performans yakalayabilmesi için bence Avrupa'da devam etmesi gerek. Emre Mor bitiriciliğini geliştirdiği zaman Messi gibi bir oyuncu olabilecek potansiyele sahip Fakat Türkiye'de 1 sezon bile oynaması gelişimine katkı sağlayacağını düşünmüyorum.
    Cevapla
  • sevcen 6 yıl önce Şikayet Et
    her gün mutlaka memura zam memura fark diye haber yapılıyor millet diyor ki bu memurlar hiç paraya doymuyor aldığımız para belli
    Cevapla
  • zam 6 yıl önce Şikayet Et
    Açıklanan enflasyonla normal halkın hissettiği enflasyon aynı değil, halk açıklanan enflasyonun iki katını yaşıyor. Enflasyon farkı verilsede halkın çektiği yoksulluk gün geçtikçe artıyor.
    Cevapla