Metrekare fiyatı 5 liradan 150 liraya tırmandı!

Türkiye’de yapılan ya da yapımı devam eden mega projeler, çevresindeki arsa ve konut fiyatlarını da etkiliyor.

Metrekare fiyatı 5 liradan 150 liraya tırmandı!
Metrekare fiyatı 5 liradan 150 liraya tırmandı!
GİRİŞ 28.06.2017 07:30 GÜNCELLEME 28.06.2017 07:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Köprü, otoyol, havalimanı, tünel ve tüp geçit gibi projeler ulaşım sorunlarına alternatifler sunarken geçtikleri yerleri de ihya ediyor.

Türkiye’de yapılan mega projelerin arsa ve konut fiyatlarını etkilerini TSKB Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ece Kadıoğlu ile inceledik. Bu projelere komşu tarlaların metrekaresi 4 yılda 5 liradan 150 liraya tırmanırken, evlerin fiyatları da 2 yılda yüzde 60’ı aşan oranda yükseldi.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ’NÜN ETKİSİ BÜYÜK OLDU

İSTANBUL Sarıyer ilçesi Garipçe Köyü ve Beykoz ilçesi Poyrazköy arasında inşa edilen ve 2016 yılı Ağustos ayında faaliyete geçen Yavuz Sultan Selim Köprüsü gayrimenkul değerlerini etkiledi. İstanbul metrosu ile de birleştirilmesi hedeflenen projenin otoyol kısmı 2018’de tamamlanacak. Kadıoğlu, projenin etkilerinin en çok görüldüğü ilçelerin Eyüp, Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçeleri olduğunu söyledi.

AVRASYA TÜNELİ İLE DEĞERİ KATLADI

TEMELİ 2011 yılında atılan, geçtiğimiz yıl sonu faaliyete geçen, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçiş Projesi olarak da bilinen Avrasya Tüneli, Kumkapı-Koşuyolu arasında inşa edildi. Kıtalar arası ulaşımı sağlayan bu proje, bu iki bölge arasındaki yolculuk süresini 15 dakikaya indirdi. Tünele, Avrupa yakasında Kazlıçeşme, Kocamustafapaşa, Yenikapı ve Kumkapı bölgelerinden, Anadolu yakasında ise Acıbadem, Uzunçayır ve Göztepe’den ulaşım sağlanabiliyor. Projenin konut fiyatlarına etkisinin daha çok Anadolu yakasında görüldüğünü belirten Kadıoğlu, “Anadolu yakasında projenin etkilerinin görüldüğü bazı bölgeler, Üsküdar ilçesi Acıbadem, Ünalan, Koşuyolu Mahalleleri, Kadıköy ilçesi Hasanpaşa ve Merdivenköy Mahalleleri, Avrupa yakasında ise Fatih ilçesi Cankurtaran, Yedikule ve Yenikapı Mahalleleri ile Zeytinburnu ilçesinin sahil kesimi olarak değerlendirilebilir” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 6
  • velid bingazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bide son zamanlardaki alış satış durumunu gösterin, balon şişmeye devam ediyor...
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    darkknight sen ne kadar Türkiyeyi sevdiğin isminden belli. ecnebi isimle gelmiş bu toprakları savunuyor. sen önce diline sahip çık sonra beton de..
    Cevapla
  • Milli kalkınma 6 yıl önce Şikayet Et
    İsim o kadar önemli mi sen söylediklerine bak, kesin sen de mütahitsin her yer peşkeş çekiliyor A parti B parti değil her yerde orman arazilerinde şimdi geçerken gördüm villaları, İstanbul
    Cevapla
  • velid bingazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Sana cevap vermeye değmez...
    Cevapla
  • darkknight 6 yıl önce Şikayet Et
    oh oh ne güzel degilmi yeşil kalmasın heryer beton olsun. trabzon uzungöl ne halde gören var mı insan türkiyedem soğudu yemin ediyorum. nasil bir planlamadir ya. avrupadan hiç mi ornek almiyoruz
    Cevapla
  • Aklı olan 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa bu medeniyetini nasıl yaptı hiç düşündün mü? Afrikada ki insanlara sor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle