Çalışanlar dikkat! 1 Temmuz'da başlıyor

Türkiye genelinde 45 yaş altındaki 100-250 çalışanı bulunan özel sektör, 1 Temmuz'dan itibaren otomatik olarak Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) katılıyor.

Çalışanlar dikkat! 1 Temmuz'da başlıyor
Çalışanlar dikkat! 1 Temmuz'da başlıyor
GİRİŞ 26.06.2017 11:57 GÜNCELLEME 26.06.2017 11:58
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

1 Ocak'ta başlayan sisteme 45 yaş altındaki çalışanların kademeli olarak katılımı devam ederken, bu kapsamda önümüzdeki ay özel sektörden yaklaşık 1,5 milyon çalışan sisteme dahil olması bekleniyor.

BES'e otomatik katılım kapsamında ilk aşamada bin ve üzeri çalışanı olan özel sektör 1 Ocak 'ta memurlar (genel ve özel bütçeli idareler) ile 250-1000 çalışanı bulunan özel sektör, 1 Nisan 2017'de sisteme girerken, 100- 250 çalışanı olan özel sektör de 1 Temmuz itibarıyla sisteme katılım sağlayor.

YÜZDE 3 KESİNTİ

Özel sektörden yeni katılım sağlayan çalışanlardan da prime esas kazancın yüzde 3’üne karşılık gelen tutarda BES kesintisi yapılacak.

Çalışanlar tarafından ödenen katkı paylarına, BES ile aynı koşullara tabi olarak yüzde 25 teşvik verilecek. 2 aylık cayma süresi sonrasında sistemde devam eden çalışanlara da ek olarak bin lira tutarında devlet katkısı sağlanacak.

Ayrıca emeklilik halinde hesabındaki birikimi yıllık gelir sigortasıyla almayı tercih eden çalışana, birikiminin yüzde 5’i kadar ilave devlet katkısı teşviki verilecek.

DİĞER KURULUŞLARIN KATILMA TARİHİ

Öte yandan mahalli idareler ve KİT'ler ile 50-100 çalışanı olan özel sektör 1 Ocak 2018'de, 10-50 çalışanı olan özel sektör 1 Temmuz 2018'de, 5-10 çalışanı olan özel sektör ise 1 Ocak 2019’dan itibaren BES'li olacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Alp 6 yıl önce Şikayet Et
    İstemeyen çıkar sistemden, isteyen de devam eder.Boşuna tartışıyorsunuz
    Cevapla
  • Erol 6 yıl önce Şikayet Et
    Eleştirenler boşuna yorulmayın istemeyen çıkabiliyor size güle güle ama yıllar sonra besten para alırken devlet biz e niye vermiyor diye gıcırdamayın ben destekliyorum
    Cevapla
  • jale 6 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun bu hükümete kamuda çalışan taşerona kadroyu ver artık kadro.
    Cevapla
  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu herkesin faydasına bir uygulama. Katılmamak enayilik olur. Sigarayı azaltın mesela günlük bir paket sigaraya 10 tl veriyorsan aylık 300 tl yapar. O halde ne hesap şöyle olmalı sigarayı 2 günde bir alırsa kişi bu sefer 150 tl vermiş olur ve hiç canı yanmaz. Haaa illaki artislik yapıcaksan o zaman çık kardeşim Allah yolunu açık etsin.
    Cevapla
  • TheAzxtech 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam haklı. Bende 550 lira veriyorum kiraya. faturalar filan derken 800 lira buradan gidiyor. Mutfak alışverişim pek yok öğle yemeği iş yerinden zaten sabah zeytin peynir ekmek iş yerinde ücretsiz simit çay var sabahtan 1 seferlik hak olarak. Akşam yemeği mesai yazarlarsa iş yerinde yazmazlarsa evde benim mutfak harcamam taş çatlasa 200 lira tutuyor. Her ay 400-500 atıyorum kenara.
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    sanane benim sigaramdan. aldığım her 1 paket sigaranın %90 ı vergi oalrak devlete gidiyor zaten.
    Cevapla
  • nevzat 6 yıl önce Şikayet Et
    sadece sigara içenler girsin o zaman senin saçma hesabına göre...sigara içmeyen 2 , 3 çocuklu olanlar zaten sana göre enayi....
    Cevapla
  • muhammed 6 yıl önce Şikayet Et
    ben sigaraya para vermiyorum 1404 tl net maaşım var 650 tl de kira veriyorum anlat bakim nasıl geçinecez ? her çalışanı faize sokmak nasıl bir fayda ayrıca ?
    Cevapla
  • selimoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    çıkan artistlik mi yapmış oluyor? her bildiğim,yaptığım doğrudur anlayışını terk edin.
    Cevapla
  • Enes 6 yıl önce Şikayet Et
    On yargili olmadan bakalım zaman ne gosterecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle