Otomotiv devine rekabet soruşturması!

Rekabet Kurulunca, Karsan Otomotiv Sanayi Mamülleri Pazarlama AŞ hakkında soruşturma açıldı.

Otomotiv devine rekabet soruşturması!
Otomotiv devine rekabet soruşturması!
GİRİŞ 22.06.2017 14:59 GÜNCELLEME 22.06.2017 14:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre Kurul, Karsan Otomotiv Sanayi Mamülleri Pazarlama AŞ'nin, yetkili satıcılarının yeniden satış fiyatlarını ve uygulayacakları indirim oranlarını belirlediği, yetkili satıcıların farklı fiyatlardan araç satmalarını ve bölge dışı pasif satışlarını engellediği, pazarı şeffaf hale getirerek rekabeti ortadan kaldırdığı ve yetkili satıcılar arasında ayrımcılık yaptığı iddiasını içeren şikayet başvurusunu, Danıştay 13. Dairesinin kararı üzerine yeniden değerlendirdi.

Daha önce yapılan ön araştırmada söz konusu iddiaları inceleyen ve soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar veren Kurul, Danıştayın kararında belirtilen hususları dikkate alarak, Karsan Otomotiv Sanayi Mamülleri Pazarlama AŞ hakkında soruşturma açtı.

YORUMLAR 9
  • zavazinho 6 yıl önce Şikayet Et
    30 lira etmeyecek teneke minibüsleri 100 bin liraya mercedesmiş gibi millete satan otokar
    Cevapla
  • devlet 6 yıl önce Şikayet Et
    Usta karsanda koçun eniştesi çok bilmiş olma git inan kıraçı araştır
    Cevapla
  • Bakış 6 yıl önce Şikayet Et
    Bayiler arasında rekabeti kaldırıp indirime engel oluyor. Piyasada serbest rekabet koşullarını yok edip fiyatları yüksek tutuyor. Olan vatandaşın cebine oluyor. Yerel mahkeme nedense 2 kez rekabet bozulmamış deyip firma aleyhine açılan davayı reddediyor.Yanlış üst mahkemeden dönüyor. İşin Özü bu.
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Afyon da almış aynısından,içerisinde o kadar çok kademe varki 15 yolcuyu zor sığdırırsın. bundan daha küçük mersedes veya magurisler nerdeyse 30 yolcu alıyor. Koçun kuş serisinden sonraki ikinci kazığı bu ülkeye. Nedir ya albealar,marealar, yok egealar hepsi teneke yığını. Niye elini taşın altına koysun niye yerli otoyu üretsin, teneke yığınlarını bu millete kasmak varken.
    Cevapla
  • Tuncay 6 yıl önce Şikayet Et
    Rekabetsiz satılan ve ötv indirimine rağmen zamlanan klasik kapitalizm oyuncağı .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle