'Kumpas gayreti içinde oldukları ortada'

Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye yönelik ifadelerinin siyasi olduğunu ve bunun da ortaya çıktığını ifade etti.

'Kumpas gayreti içinde oldukları ortada'
'Kumpas gayreti içinde oldukları ortada'
GİRİŞ 17.06.2017 17:38 GÜNCELLEME 17.06.2017 17:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada kredi derecelendirme kuruluşlarını eleştirdi.

Söz konusu kuruluşların olumsuz açıklamalarına rağmen ekonomide toparlanma görüldüğünü ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"En kısa zamanda işsizlikte yeniden tek haneli rakamları göreceğimizden eminim. Ekonomideki diğer tüm göstergeler de hızlı bir toparlanmaya işaret ediyor. Tabii en önemlisi de tüm bu gelişmelerin içeride ve dışarıda birilerinin ısrarla ülkemiz aleyhinde hava oluşturmaya çalıştıkları bir dönemde gerçekleşiyor olmasıdır.

'BİZ FARKLI ŞEYLER SÖLÜYORDUK'

Kredi derecelendirme kuruluşları başta olmak üzere -ki az önce ekranda izledik- bakınız onlar ne dediler ama Türkiye'de büyüme nasıl çıktı. Bunların nasıl ideolojik yaklaştıkları, nasıl Türkiye'ye yönelik bir kumpas gayreti içinde oldukları ortada. Onlar bunu ilan ederken hatırlayın bizler farklı şeyler söylüyorduk. Diyorduk ki 'bunların hepsi ideolojiktir, bunların hepsi spekülatiftir, siyasi yaklaşımlardır. Türkiye'nin gerçek durumu bu değildir' ve ortaya çıktı.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Metin 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım hak nurunu tamamlayacak ekonomik ya da siyasi oyunları tutmayacak siz seçilmiş bir liderini.
    Cevapla