Türkiye Teknoloji Takımı kuruldu

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bayraktar, "İnsansız hava araçları bir örnek olacak. Bunun daha iyisini Türkiye Teknoloji Takımı başaracak." dedi.

Türkiye Teknoloji Takımı kuruldu
Türkiye Teknoloji Takımı kuruldu
GİRİŞ 15.06.2017 12:06 GÜNCELLEME 15.06.2017 12:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, insansız hava araçlarında gösterdikleri başarının çok daha fazlasının Türkiye Teknoloji Takımında ortaya koyulacağını belirterek, "İnşallah hep beraber ülkemizi ve bu bayrağı daha ilerilere taşıyacağımıza inanıyorum." dedi.

Milli teknoloji hamlesi doğrultusunda yetişmiş insan kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla yola çıkan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ailesi, Emirgan Korusundaki Beyaz Köşk'te düzenlenen iftarda buluştu.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, programda yaptığı konuşmada, yaklaşık 6 aylık genç bir vakıf olmalarına rağmen, bu kısa sürede önemli işler başardıklarını söyledi.

İlk işaret fişeğini yaktıkları çalışmalarının devamının geleceğini vurgulayan Bayraktar, "Bu hikaye aslında bizim firma olarak ufak bir girişimle 15 sene önce çıktığımız ve kendi çabamızla en iyisini yapabilecek noktaya getirdiğimiz, Türkiye'nin insansız hava araçlarıyla dünyada en üstlere ulaşabilme macerasını çok daha ileri taşımak maksadıyla başladı." diye konuştu.

Selçuk Bayraktar, "Ama tek başımıza bu sistemleri yapabiliyor olmamız bir şey ifade etmiyor. Bu örneklerin sayısının artması lazım. Genç kardeşlerimizin bunu çok daha ileriye taşıması niyetiyle Türkiye Teknoloji Takımını, tam da adındaki gibi takım ruhuyla kurduk. Bu bir bayrak yarışı. İnsansız hava araçlarımızda gösterdiğimiz başarı bir örnek olacaktır. Bunun çok daha ilerilerini Türkiye Teknoloji Takımındaki arkadaşlarımız başaracak. Hep beraber ülkemizi ve bu bayrağı daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"GELECEĞİN TEKNOLOJİ YILDIZLARINI SEÇİYORUZ"

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır da kuruldukları günden bu yana çok yoğun ilgi gördüklerini söyledi.

İlk çalışmalarından birinin üniversite teknoloji takımlarına destek vermek olduğunu anlatan Kacır, "Teknolojinin Milli Takımlarını Destekliyoruz" başlığıyla çıktıkları çağrıya 110 üniversite takımının başvurduğunu aktardı.

Kacır, hali hazırda bu takımların 25'iyle çalıştıklarını, onları yurt dışı yarışmalarına götürdüklerini ve ekipman desteği sağladıklarını ifade etti.

Milli Teknoloji Burs Programına ise 7 bin üniversite öğrencisinin başvuru yaptığını ve şu an 100 bursiyerle çalışmalarını yürüttüklerini aktaran Kacır, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte geleceğin teknoloji yıldızlarını seçme sürecini de başlattıklarını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Tarık Akın 6 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah,Maşallah,Maşallah
    Cevapla
  • Kadir Can 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç haberimiz olmadı. Ne burstan ne programdan. Liyakata önem verilmeli!
    Cevapla
  • selim özek van 6 yıl önce Şikayet Et
    Haydi ya Allah bismillah. Allah başarılar nasip kılsın inşallah.
    Cevapla
  • devlet 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli malı kullanalım
    Cevapla