Yeni başkan hızlı başladı

Prof. Dr. Uzkurt, hedefin 3.5 milyon KOBİ olduğunu söyledi

Yeni başkan hızlı başladı
Yeni başkan hızlı başladı
GİRİŞ 09.06.2017 17:39 GÜNCELLEME 09.06.2017 17:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Recep Biçer'in görevden alınmasının ardından KOSGEB Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Cevahir Uzkurt işi sıkı tutuyor. Türkiye'de 3.5 milyon KOBİ bulunduğunu belirten Uzkurt, kurumdan destek alan KOBİ sayısının 100 bin civarında olduğunu ve bu rakamın çok düşük olduğunu söyledi. 

KOSGEB Başkanlığı görevine başlayan Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, işe hızlı başladı. 

Tüm personelin katılımıyla toplantı yapan Uzkurt, KOSGEB’i çok uzun bir zamandır yakından takip ettiğini belirterek KOSGEB’de hızlı bir değişim yaşanacağının sinyalini verdi. Kurumdaki herkesin bir KOBİ ve işletmelere karşı  sorumluluğu bulunduğunu, bunun bilinciyle hareket etmeyenlerle ilgili gerekli önlemlerin alınacağına dikkat çekti. Kurum personelinin kamu personeli liyakat esaslarına uygun bir şekilde davranması gerektiğini ifade eden Başkan Uzkurt, sabah işe geç gelen personelin savunmalarını istedi.

Başkan Cevahir Uzkurt, KOSGEB destek programlarında yenilikler yapacaklarını ve KOSGEB’e yeni bir vizyon kazandıracaklarını da söyledi. 

KOSGEB’in hedef kitlesinin 3,5 milyondan fazla KOBİ olduğunu belirten Cevahir Uzkurt, bu sayıya göre KOSGEB’den 100 bin civarında bir KOBİ’nin destek aldığını, bunun da çok düşük olduğunu vurguladı. Uzkurt, yapacakları yeni düzenlemelerle birlikte KOSGEB desteklerine ulaşılabilirliğin kolaylaştırılacağını böylece KOSGEB’den destek alan KOBİ sayısının artacağını da sözlerine ekledi. 

YORUMLAR 1
  • Aykut 6 yıl önce Şikayet Et
    Kosgep e dönemi olmayayım banka ve KOSGEB filansman için teyit alıp işe giriştim bankadan vaadbedilen ön filansman kredisi için başvurdum kredi notunu yüksek olmasına rağmen beceriye hiçbir banka krediyi sonuclandiramadi
    Cevapla