Rusya ve Türkiye'den S-400 konusunda ilk anlaşma

Rus silah şirketi Rostek Genel Müdürü Sergey Çemezov, Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze sisteminin sevkiyatına ilişkin kontratın tüm teknik konularda anlaştıklarını açıkladı.

GİRİŞ 03.06.2017 11:45 GÜNCELLEME 03.06.2017 12:16
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Çemezov St. Petersburg Ekonomi Forumu'nda gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

"S-400 konusunda görüşmeler devam ediyor. Teknik tarafı tamamladık, mali kısmın görüşmesi yürütülüyor. Türk tarafı mali kaynak alma imkanını arıyor. Bu konu hükümetlerarası düzeyde ele alınıyor. Çünkü sadece hükümet kredi verebilir. Türkiye Maliye Bakanlığı ve Rusya Maliye Bakanlığı arasında bu görüşmeler yürütülüyor, fakat ne şekilde sonuçlandı bilmiyorum."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 101
  • Akif 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir işe yaramıyacak.Zaten hasım olunan ülkeler S300 S400 füzeleri olan ülkeler.Sanki savunmadan daha çok politik mesaj için çünkü Rusya olsun Suriye İran Ermenistan olsun hepsinde bu sistemler ve korumları vardır.Bu ülkelere karşı kullanmana izin verecekler mi? Geriye birtek Yunanistan kalıyor onlar için mi alınıyor onca para savruluyor.
    Cevapla
  • hıdır budur 6 yıl önce Şikayet Et
    Evettt sırada "İrana karşı savaşta asla sorun çıkarmayacak ama Yunanistan ya da Kıbrıs semalarına gönderilmesi durumunda uzaktan etkilere çok açık olarak "görev yapamayacak durumda" olan" F-35 KANDIRMACASINA da el atılması gerekiyor. F-35 lere " Türk füzesi de yerleştireceğiz" gibi hava basılsa da bu F-35 uçakların alımı durumunda istikbalimiz tehlile altındadır..
    Cevapla
  • Return 6 yıl önce Şikayet Et
    Haydi gençler varmi siniz daha iyisini yapmaya? ?
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş. Hayırlı olsun inşaallah. Bir de nükleer silah alsak çok daha güzel olacak. Sonrasında kendi füzemizi ve nükleer silahımızı yapmayı Allah en kısa sürede nasip etsin. Amin.
    Cevapla
  • Abdülbaki 6 yıl önce Şikayet Et
    Hazıra para mı dayanır. Türkiyede üretilmeliydi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle