Snapchat'in gözlüğü Avrupa'da satışa çıkıyor

Amerika'da satışa çıktığında almak isteyenlerin çılgınca kuyruklar oluşturduğu Snaptacles şimdi Avrupa'da!

Snapchat'in gözlüğü Avrupa'da satışa çıkıyor
Snapchat'in gözlüğü Avrupa'da satışa çıkıyor
GİRİŞ 02.06.2017 12:50 GÜNCELLEME 02.06.2017 12:50

Popüler sosyal medya uygulaması Snapchat’in şirketi Snap tarafından üretilen ve Amerika’da 7 ay önce satışa çıkan Snaptacles sonunda Avrupa’da satışa sunuluyor.

Geniş açı çekebilen kamerayla donatılmış olan Snaptacles gözlüğü spectacles.com üzerinden satışa sunuldu. Gözlük ayrıca Londra’da meşhur London Eye’ın altında satışa çıkıyor. Paris, Berlin, Barselona ve Venedik'te bugün başlaması beklenen satış, şirketin Snapbot satış makinelerinden alınabilecek.

Fiyatı 149.99 Euro (yaklaşık 600 TL) olan Snaptacles gözlüğü Türkiye’de satışa çıkarsa vergilerle 1000 TL’yi bulabilir. Ancak Snap, Türkiye'de Twitter kullanımını geçen Snapchat'in varlığına rağmen ne zaman satışa sunulacağıyla ilgili bilgi paylaşmadı. Avrupa'da ise 55 milyondan fazla insan her gün en az 30 dakika Snapchat kullanıyor.

Amerika’da satışa çıktığında yaşanan çılgınlık Avrupa’da yaşanır mı bilinmez ama ilk göstergeler böyle olmayacağına işaret ediyor. Yine de pratik kullanıma sahip olan gözlüğün eBay'de, Avrupalı kullanıcıların da içinde bulunduğu kitleye yüzlerce dolara satıldığını unutulmamak gerek.

Şirket, bu yıl pazarlama ve dağıtımda önemli yatırımlar yapmayı planladığını daha önce halka açılırken belirtmişti. Snap’in bir sonraki raporunda bahsi geçen bu stratejinin ne kadar işe yaradığını ve listeye Türkiye'nin eklenip eklenmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.