Yerli otomobilde 51’e 49 modeli

Yerli otomobilde yüzde 51 özel sektör yüzde 49 devlet katkısı olacak bir model üzerinde duruluyor

GİRİŞ 30.05.2017 08:57 GÜNCELLEME 30.05.2017 11:47
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil üretimi konusundaki çağrısının ardından yol haritasını belirlemek için harekete geçerken, yerli otomobilde yüzde 51 özel sektör yüzde 49 devlet katkısı olacak bir model üzerinde duruluyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile görüşen TOBB heyeti yol haritası belirlemek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu istedi.

BİRDEN FAZLA ORTAK

Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgilere göre projenin özel sektör kısmını birden fazla ortağın oluşturmasına sıcak bakılıyor. Yerli otomobilin pazarda rekabet edebilmesi açısından devlet desteği olmakla birlikte özel sektörün projeye öncülük etmesi isteniyor. TOBB'un 6 Haziran'daki yönetim toplantısında yol haritası netleşecek.

YORUMLAR 61
  • Halim 6 yıl önce Şikayet Et
    Önce bu işe inanan bakan sonra sanayici lazım.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Hala pazarda rekabet edebilmekten bahsediyor. Gecen yil bu ulkede milyon tane sifir arac alindi. Sadece Turkiye pazari yeter. Bu millet yerli diye itelenen sahin dogan gibi curuk arabalari bile satin aldi. Yerli arac uretilsin bu millet peynir ekmek gibi alir bunu. Otomobil servis minibusu belediye otobusleri ile baslayin ise. Mercedes bmw wolswagen fiat ford bunlar devlet eliyle uretilmiyor Turkiye bu sahis sirketleri kadar bile yok mu bi araba uretmeyip trilyonlari ulke disina yolluyoruz. Hemde bize kustahlik dusmanlik yapan soguk suratli meymenetsizleri besliyoruz.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Altına imzamı atıyorum kardeşim.
    Cevapla
  • zabit 6 yıl önce Şikayet Et
    Her mevsimin meyvasından ve sebzesinden tattıran Rabbim yerli otomobilimize sahip olmayı nasip etsin
    Cevapla
  • Apo 6 yıl önce Şikayet Et
    Hani yerli otomobil yakınd piyasadaydi la siz daha projeyi yapmamisssiniz.
    Cevapla
  • zabit 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu sevinç sana ne duygular yaşatıyor. Ne bedeller öderken ne emeller gerçekleştirdik elhamdüllah
    Cevapla
  • Isa 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben sahsen TOBB'ne bu konuda cok guveniyorum. Keske daha once Reis'in cagrilarina kulak verselerdi. Herseyi Reis'ten bekliyorlar. Biraz daha tasin altina ellerini koymalari lazim is adamlarimizin. Insallah 2018'de Istanbul fuarinda bitmis hali gosterilir ve 2019'da seri uretime gecilmis olur diye niyaz ediyorum. Saygilar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle