Emeklilik yaşı yükseliyor mu? Hükümetten açıklama

Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Kurtulmuş, emeklilik yaşıyla ilgili tartışmalara noktayı koydu.

GİRİŞ 29.05.2017 14:06 GÜNCELLEME 29.05.2017 14:39
Bu Habere 178 Yorum Yapılmış

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Numan Kurtulmuş, kıdem tazminatı reformunun olgunlaşma aşamasında olduğunu söyledi. Kurtulmuş, emeklilik yaşının yukarı çekilmesine yönelik bir çalışma ise olmadığını söyledi.

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarının satır başları:

KIDEM TAZMİNATI

-Kıdem tazminatı reformu çok detaylı bir şekilde Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldi. Politika hedefleri olarak, işçiyi hak kaybına uğratmayacak, işverene ilave yükler getirmeyecek, tahsilat sorunu olmayacak, sürdürülebilir bir yapının ortaya konulduğu bu reform, detaylarıyla Bakanlar Kurulu üyeleriyle paylaşıldı. Bu reformun uygulanabilmesi için ilave bir yapıya ihtiyaç olmadığı, mevcut yapıyla bu reformun yapılabileceği ortaya konuldu.

EMEKLİLİK YAŞI

- (Emeklilik yaşının yukarı çekileceği iddiaları) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2036 yılına gelindiğinde, Türkiye'de kadınlarda emekliliğin 58, erkeklerde ise 60 yaşına çekilmesini sağlayacak bir planlama yapıyor. Bu çerçevede, mevcut yasal yapı devam edecek. Şu anda çok güçlü bir şekilde emeklilik yaşının ileriye çekilmesiyle ilgili bir çalışma söz konusu değil.

ÖTV'SİZ AKARYAKIT

-Mevcut gümrük kapılarına ilave olarak, yeni gümrük kapılarında da tırların, birtakım mal sevkiyatında bulunan araçlarımızın ÖTV'siz akaryakıt temin etmesi sağlanacak. İkinci olarak da miktarda artış yapılacaktır, belli miktar üzerinde duruluyor. Bu çalışmalar ekonomik yükleri hesaplandıktan sonra önümüzdeki günlerde Türkiye kamuoyuyla paylaşılacaktır.

OHAL KOMİSYONU

- OHAL komisyonu son şeklini aldı. Önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlayacak. 

AB İLE İLİŞKİLER

Türkiye fasıllar açılarak müzakere sürecinin devam etmesini istiyor. Cumhurbaşkanımızın yaptığı Brüksel ziyaretinde bu konu bir kez daha vurgulanmıştır. Amaç tam üyelik çerçevesinde ilişkileri geliştirmek. AB'ye tam üyelik persfektifinden vazgeçmedik. Gerginliklerin azaltılması için fasılların açılması hayati önem taşıyor."

YORUMLAR 178
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilik yaşı düşecegine yükseltmeye çalışıyorlar soruya bak
    Cevapla
  • hassan 6 yıl önce Şikayet Et
    niye düşsün . yata yata karpuz gibimi buyuyecen... yükselsin
    Cevapla
  • Birse 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim eşim öldü ailemin durumu iyi değil 2 kızım var 42 yaşında çalışıyorum emekli olmak için gün sayıyordum artık yaş getirdiniz ben şimdi başka işe başlamak istesem beni kimse almıyor kimsenin ahını almayın bence emeklilik yaşı kalksın ortadan
    Cevapla
  • Kadri 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz avrupanin neresindeyiz onlar 60 72 yasinda emekli oluyor hayat sartlarimiza aldigimiz ayliklara bak asgari ucret fakirlik deyil avrupaya gore fakirlik yardim parasi yasama olme yasimiz 10 lu yaslara dusmus fakirliklikten bosanmalar kavgalar cinetler cogalmis devlet dalga geciyor milletle
    Cevapla
  • 123456 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet burada karlı adam emekli olamadan mezara adamın alacağı toplu parada devlete kaliyo boşunamı emeklilik yaşını yükseltiyorlar.
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam mezara girerse eşine,eşi yoksa kızı evlenmemiş ise kızına kalıyor devlete birşey falan kaldığı yok.Ayrıca emekli olamadan ölmüş ise emekli olana kadar harcadığı sağlık masraflarını devlet karşılıyor ona saysın.
    Cevapla
  • .........? 6 yıl önce Şikayet Et
    "Şeriat ın kestiği parmak acımaz" Devlet in dediği dogrudur. Ama 45.50 . Yaş Sonrası Türkiye de iş bulmak zor. Bunlara devlet geçici , Kamu da Hizmetli olarak iş vermelidir .
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Senin yüzün kuru sanırım
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    mezarlıkların yanına atm koyarsınız artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle