Taklit gıda ürünlerine dikkat

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayında vatandaşları taklit ürünlere karşı uyardı.

Taklit gıda ürünlerine dikkat
Taklit gıda ürünlerine dikkat
GİRİŞ 27.05.2017 15:58 GÜNCELLEME 27.05.2017 17:07
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, taklit gıda ürünlerinden uzak durulması gerektiğini belirterek, "Ne kadar fazla ucuza kaçarsak sağlığımızı o kadar tehlikeye atarız" ifadesini kullandı.

Palandöken açıklamasında, ramazana girilmesiyle merdiven altı satışların artığını belirtti.

Ucuz olsun diye alınan merdiven altı üretim gıdaların sağlıksız olduğunu vurgulayan Palandöken, özellikle şekerleme, şarküteri, ekmek gibi ürün çeşitlerinde dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Palandöken, vatandaşların aldıkları ürünün ambalajını ve son kullanma tarihini kontrol etmesinin önemine işaret ederek, "Bilinçli tüketici bir hata gördüğünde yetkili makamlara bildirmeli. Taklit gıda ürünlerinden uzak durulmalı. Ne kadar fazla ucuza kaçarsak sağlığımızı o kadar tehlikeye atarız. Sağlığımız her şeyin önünde gelir" değerlendirmesinde bulundu.

Merdiven altı ürünlerin haksız rekabet ortamı oluşturduğuna da değinen Palandöken, söz konusu ürünlerin engellenmesi için denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • süleymanoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    piyasadaki tereyağların yarısı palmiye yağı,zeytinyağların yarısı pamuk yağı,balların yarısı sahte,birde yamuk yumuk şekli bozuk meyve vede sebzeleri organik diye daha pahalı satıyorlar...şu mübarek ramazan da gıdaya hile karıştırıp milletin sağlıgıyla oynayanlara zehir zıkkım olur inşaallah
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • vatan sevgisi 6 yıl önce Şikayet Et
    insanlığın ihtiyacı olan herşeyi devlet kurumları sürekli denetleyecek aksi halde insanları düşünen kimse yok herkes cebini doldurmaya bakıyor denetimler sıkı ve cezası ağır olmalıdır
    Cevapla
  • DOKTOR 6 yıl önce Şikayet Et
    Gida ve sirket kontrelleri en üst seviyede olmalidir..Gelismis toplumlarda gida güvenligi birinci siradadir.
    Cevapla
  • erdal yiğit 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH akıl fikir versin görev yapmasını beklediğimiz kurumların yaptıkları açıklama onların acziyetini haykırıyor aldığınız ürünlere dikkat edin ve ucuza kaçmayın ulan siz niye varsınız millete doğru ve ucuz gıda temin için değil mi amacınız.
    Cevapla
  • BuKadar 6 yıl önce Şikayet Et
    Her köşe başında açılan dogal süt ve süt ürünleri kontrol yok hiç bir şey yok organik yumurta organik peynir organik süt fiş yok kayıt yok rezalet avcılar ve esenyurtta almış yürümüş büyük marketler bir sakızı bile fişle verirken buralarda her türlü numara var....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle