2.5 milyon esnafa teşvik “seferberliği”

Hükümet, sıfır faizli kredi desteği verdiği, İşsizlik Fonu'ndan yararlanmasını sağladığı ve sicilini temizlediği 2.5 milyon esnafın yüzünü güldürecek 6 önemli adım daha attı.

2.5 milyon esnafa teşvik “seferberliği”
2.5 milyon esnafa teşvik “seferberliği”
GİRİŞ 27.05.2017 08:55 GÜNCELLEME 27.05.2017 09:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

 İş koçları esnafın nitelikli eleman bulmasını sağlayacak, onlarla işe gidecek, rehberlik edecek. İş kapısı açan esnaf üç yıl boyunca istihdam teşviklerinin tamamından yararlanacak.

Türkiye İş Kumu esnaf için de "hizmet noktaları" kuracak. Bu noktalardan esnaflar için iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri verilecek. Ustaların ihtiyacı olan çırakların yetiştirilmesi için mesleki eğitim kursları düzenlenecek. Çırakların eğitim masrafı İŞKUR tarafından finanse edilecek. Ayrıca işbaşı eğitim programlarına alınarak mesleki deneyim kazanmaları sağlanacak. Kendi işini kurmak isteyenlere KOSGEB kredisi başta olmak üzere finansmana ulaşmalarına yardım edilecek. Esnafın işbaşı eğitim programlarından daha fazla yararlanmaları sağlanacak. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 6
  • Ckaraman 6 yıl önce Şikayet Et
    "Hükümet, sıfır faizli kredi desteği verdiği, İşsizlik Fonu'ndan yararlanmasını sağladığı ve sicilini temizlediği 2.5 milyon esnafın yüzünü güldürecek 6 önemli adım daha attı." Demişsiniz, böyle bir şey olmadı. Krediye hak kazanmama rağmen sicilimde çokta önemli olmayan nedenden dolayı bankalar krediyi vermediler. Yani sicil affı filan olmadı. Benim gibi onbinler var. Sicil affı konu edildi, yapılacak gibi konuşuldu fakat yapılmadı.
    Cevapla
  • HASAN 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki güzel adımlar ama sadece pansuman olur sonuç çıkmaz çünkü esnaf diye bir şey kalmadı bitti.
    Cevapla
  • gkhn 6 yıl önce Şikayet Et
    esnafın sıcılı falan temızlenmedı normal kredı bıle alamıyoz
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    Piyasada çok ciddi sıkıntı var. Ramazan bereketi inşallah sıkıntının aşılmasına vesile olur. Durum kritik.
    Cevapla
  • murat murat 6 yıl önce Şikayet Et
    bırakın bu işleri 2.5 milyon esnafa faizsiz kredi verilmişte yeni destekler geliyormuş bana sıfır faizli kredi vermediler gerekçe 2 yıl önce kullandığım kredileri geç ödemişim hani sicil affı vardı hani faiizsiz kredi vardı hepsi hikaye. yeni gelen teşvikte ondan öteye gitmez
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    sicil afi diye insanlari aldattiniz arkasinfa durun bir nebze esnam rahatlasin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle