Medvedev'den flaş domates açıklaması!

Türkiye ve Rusya bugün karşılıklı olarak uygulanan ticari kısıtlamaların kaldırılmasına dair ortak bildiri imzaladı. Medvedev ise, domatese yönelik yasağın devam edeceğini söyledi.

Medvedev'den flaş domates açıklaması!
Medvedev'den flaş domates açıklaması!
GİRİŞ 22.05.2017 16:47 GÜNCELLEME 22.05.2017 17:38
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (KEİ) 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi için geldiği İstanbul'a gelen Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev, Türkiye'den domates alımına yönelik yasağı 'şimdilik koruyacaklarını' söyledi.

'BİR DİZİ KISITLAMA KALDIRILACAK'

Diğer taraftan Türkiye'den bir dizi ürünün alımına yönelik yasakları ve Türk vatandaşlarının Rusya'da çalışmalarına yönelik kısıtlamaları kaldıracaklarını belirten Medvedev, Türkiye'nin de 'aynı biçimde davranmasını' beklediklerini kaydetti.

EKONOMİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ekonomi Bakanlığı tarafından ise domates ihracatına ilişkin yapılan açıklama geldi. Açıklamada, Irak'a domates ihracatıyla ilgili "Söz konusu üründe en önemli ihraç pazarlarımızdan olan Irak'ın mutat uygulamasının, bu ülkeye olan domates ihracatımızı sekteye uğratması/kısıtlaması mevzu bahis değildir" denildi. 

RUSYA'NIN ETKİSİ

Ekonomi Bakanlığı'nın konuya ilişkin yaptığı Rusya'nın koyduğu kısıtlamaya da değinildi:

Ülkemizde 2015 yılında 541 bin tonluk domates ihracatına karşılık 365,2 milyon dolarlık döviz girdisi elde edilmiştir. 2016 yılında ise Rusya Federasyonu tarafından uygulanan ithalat yasağı nedeniyle domates ihracatımız miktar bazında %10 düşüşle 486 bin ton, değer bazında %35 düşüşle 239,8 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir."

Kaynak: Sputnik, DHA

YORUMLAR 15
  • Çiğdem 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bir sıcak denizler iki domatesten vazgeçemezler
    Cevapla
  • Furkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kurban olduğum Allahım bedavadan veriyor,biz ise...! Şu hale bak...
    Cevapla
  • Firat44 6 yıl önce Şikayet Et
    Domatesi biz yesek nolur sanki ucuz ucuz... elin gavuru iyisini yiyecek biz kötüsünü.
    Cevapla
  • OF BE OFFF 6 yıl önce Şikayet Et
    ic piyasaya veceklermi üreticiler görecegiz.Benim cocuklugumda millet kasa kasa alirdi.Ne olduysa birdennnnnnnnnnnnnnn!!!!!
    Cevapla
  • muşli 6 yıl önce Şikayet Et
    halkın maddi gücüne de kulak verilmelidir. millet domates alamayacak duruma gelir eğer rusya yasağı kaldirirsa. böylesi bizim için daha iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle