Milli Savaş uçağının videosu yayınlandı

Türkiye'nin Milli Muharip Uçak projesi olan TF-X'in tanıtım videosu ortaya çıktı. İşte TSK'nın envanterine katmayı planladığı o uçağın görüntüleri...

GİRİŞ 19.05.2017 15:20 GÜNCELLEME 19.05.2017 15:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli Muharip Uçak projesi (TF-X) kapsamında, Türkiye ve Birleşik Krallık Hükümetleri Arasında Mektup Teatisi ve Milli Muharip Uçak Geliştirmesi Programı TUSAŞ BEA Systems Anlaşma Tutanağı İmza Törenleri  10 Mayıs’ta yapıldı. 

TSK envanterine alınması planlanan TF-X'in taslak modelinin tanıtım videosu ilk kez yayınlandı.

F-X’in genel özellikleri ve elektronik sistemleri/silah sistemleri nelerdir?

TF-X, radarlar arasında en gelişmiş ve en teknolojik radar türü olan ASEA radarını kullanacak.Aselsan tarafından geliştirilecek olan bu radarda galyum nitrür (GaN) teknolojisi kullanılacak.F-35 yazısında da aktardığımız gibi birçok sürü iha ya çobanlık edebilecek.Bunun için gerekli elektronik yazılımı Aselsan ve TAİ birlikte geliştirecek (Bu ihalar Anka İHA,[Akıncı İHA] olacaktır).TF-X’te büyük olasılıkla Aselsan’ın daha önce geliştirilmiş olan kendi radar uyarı alıcısı (RWR – Radar Warning Receiver), füze uyarı sistemi (MWS – Missile Warning System), lazer uyarı sistemi (LWS – Laser Warning System), yanıltıcı parçacık ve işaret ışığı yönetimi, dağıtım sistemi ve sayısal radyo frekans hafızası (DRFM – Digital Radio Frequency Memory) tabanlı yayın bozma sistemi ile donatılacaktır.

YORUMLAR 7
  • Kurthan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli oto yollarda ucakta havalanacak ins
    Cevapla
  • Özgür murat ocak 6 yıl önce Şikayet Et
    Hemen olmuş işlem bitmiş gibi konuşmayın. Yapılan sadece bir video lakin adım atılması önemlidir. Tavsiyem bir uçak nasıl ve ne kadar zamanda geliştiriliyor bir araştırın.
    Cevapla
  • Özgür murat ocak 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli oto hangisi hangi yollarda
    Cevapla
  • Saruhan_Sarı 6 yıl önce Şikayet Et
    tarih 2071 mi
    Cevapla
  • Erdal 6 yıl önce Şikayet Et
    Hamd olsun. İnşallah gerçeğinide göklerimizde görmek nasip olur. Allah devletimize zeval vermesin. Amin.
    Cevapla
  • URFALI 6 yıl önce Şikayet Et
    Başta Cumhurbaşkanımıza bu işte emeği geçen bütün mühendislere işçilere Allah yardımcı olsun. Allah onlardan gani gani razı olsun. Çok şükür bugünleri de gördük hayırlı uğurlu olsun.
    Cevapla
  • altair 6 yıl önce Şikayet Et
    zaman söz zamanı değil icraat zamanı artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle