Sağlık Bakanlığı memur alımı başvuru tarihi

2017 yılı itibariyle Sağlık Bakanlığı bünyesinde personel alımı yapılacak. Peki memur alımında şartlar neler? Sağlık Bakanlığı hangi bölümünde memur alınacak? İşte şartlar...

Sağlık Bakanlığı memur alımı başvuru tarihi
Sağlık Bakanlığı memur alımı başvuru tarihi
GİRİŞ 19.05.2017 12:37 GÜNCELLEME 19.05.2017 16:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Binlerce kişinin merakla beklediği Sağlık Bakanlığı naklen personel alımı ilanı paylaşıldı. İlana göre Çocuk gelişimcisi, Diyetisyen, Ebe, Gassal, Hemşire, Mühendis, Psikolog, Sağlık memuru, Şef alınacak. Peki 2017 yılı Sağlık Bakanlığı memur alım şartları neler? 

BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada kura ile ilgili "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre 2017 Yılı İstanbul İli Kurum İçi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası 09.06.2017 tarihi Cuma günü noter huzurunda bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir." ifadelerine yer verildi

Genel Esaslar 1.Kura başvuruları Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (www.yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinde yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacaktır. Bu kura için unvan ve branşlar birim bazında ilan edilmiş olup, müracaatlar bu doğrultuda yapılacaktır. 

Başvuru yapacak olan adaylar PBS üzerinden açılacak münhal yerleri göz önünde bulundurarak ilan edilen takvim çerçevesinde en fazla on (10) tercih yapabileceklerdir. 

HANGİ BRANŞLARDA ALIM YAPILACAK?

Resmi sayfa üzerinden yapılan açıklamaya göre, 6 biyolog, 5 çocuk gelişimcisi, 2 dil ve konuşma terapisti, 27 diyetisyen, 118 ebe, 25 fizyoterapist, 825 hemşire, bir iş ve uğraş terapisti, 11 laborant, bir odiyolog, bir perfüzyonist, 11 psikolog, 4 sağlık fizikçisi, 278 sağlık memuru, 193 sağlık teknikeri, 20 sağlık teknisyeni, 18 sosyal çalışmacı, 5 diş protez teknisyeni ve 4 tıbbi teknolog olmak üzere toplam bin 555 personelin ataması olacak. Söz konusu kura 9 Haziran Cuma günü noter huzurunda gerçekleştirilecek.

YORUMLAR 1
  • Yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Kpss siz memur alınıyor yazmışsınız ama yanlış. Yapılan sadece sağlık bakanlığın kurum içi tayini yani halihazırda çalışanların yer değişikliği için yeni memur alımı değil.
    Cevapla