S. Arabistan'dan sürpriz hamle!

Suudi Arabistan silah ithalatını azaltmak ve savunma sanayi sektörünü geliştirmek için yerli savunma sanayi firması kurdu.

S. Arabistan'dan sürpriz hamle!
S. Arabistan'dan sürpriz hamle!
GİRİŞ 19.05.2017 09:38 GÜNCELLEME 19.05.2017 10:04
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Haber7.com/Fuat Öner

Savunma Sanayinde yabancı firmalara bağlılığı ile bilinen ve dünyada en fazla savunma ve güvenlik harcaması yapan ilk 5 ülkeden biri olan Suudi Arabistan, radikal bir karara imza atarak yerli bir askeri sanayi şirketi kurdu.

İTHALATI AZALTACAKLAR

Silah ithalatını azaltmak isteyen Suudi Arabistan'ın 2030 yılına kadar dünyanın en büyük 25 şirket arasına sokmayı planladığı firmanın GSMH’ye 3 milyar dolar katkıda bulunması bekleniyor.

İHA VE FÜZE ÜRETİMİ

Suudi Arabistan Genel Yatırım Fonu tarafından yapılan açıklamada şirketin üretim ve hizmet alanları da açıklandı.

Kurulan şirketin öncelikle İHA üretimi ve onarımı, askeri araç üretimi ve onarımı, silah, mühimmat ve füze üretimi üzerin çalışacağı belirtilirken ayrıca savunma elektroniği ve elektronik harp haberleşme alanlarında da faaliyet göstereceği belirtildi.

Şu anda Suudi Arabistan'da savunma sanayi harcamaların sadece yüzde 2’sinin yurt içi harcamaları oluşturuyor.

YORUMLAR 78
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolaylı olarak ; "21nci yüzyıl Anadolu'nun ve Ortadoğu'nun Hristiyanlaştırılması yüzyılı olacak diyen Vatikana ve aynı ırkdan oldukları açıklanan Kürtleri kullanan İsrailin "Vadedilmiş toprakları işgali için uygun zemin" yarattılar..??? en basitinden hac farizası sırasında sevaptır diye alınan "hurma ve zemzem suyu paralarını, İran düşman masalıyla abd ye silah vs alarak kaptırdılar"...!?
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın vadettiği yer altı zenginliklerine sahip Suudi Arabistan "son model arabalar, altından kulozet takımlarına defi hacetlerini yaparken" el altından İsraille onla bunla aşna fişna ilişkiler kurdular. Ortadoğuda "MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRMA PROJESİNİN" bir parçası oldular. Sözde kendilerine düşman bellettirilen İran ın başı belaya girsin diye "Irak, Suriye, Türkiye ve İRAN üzerinde kurulacak bir Kürdistan'a evet dedilerrr
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    daha dün 300 milyar dolar trump a verdiler
    Cevapla
  • Meti 6 yıl önce Şikayet Et
    ISLAM baris demektir diyoruz ama milyarlarca dolarlik silah aliyoruz. Keske bu parayi EGITIME TEBLIGE harcasak:
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    "Düşmanın silahıyla silahların buyuruyor "peygamberimiz s.a.v.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Arada işe yarar hamleler görmek sevindirici. Müslümanlar yavaş yavaş akıllanıyor. Birilerinin dağıttığı halifelik Rabbimin'de yardımıyla inşaallah gelecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle