ExtraTorrent de kapatıldı

Popüler uçtan uca dosya paylaşım sistemi BitTorrent siteleri, korsan paylaşımlar sebebiyle kapatılıyor. Bu durumun son örneği ExtraTorrent oldu

ExtraTorrent de kapatıldı
ExtraTorrent de kapatıldı
GİRİŞ 19.05.2017 09:04 GÜNCELLEME 19.05.2017 09:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bugün ExtraTorrent'in web sitesine girenler, kısa ve net bir mesajla karşılaştılar.

Mesajda "ExtraTorrent tamamen kapatıldı. Extra Torrent ve tüm ayna siteleri çevrimdışı oluyor. Tüm verileri kalıcı olarak siliyoruz. Sahte ExtraTorrent web sitelerinden ve klonlardan uzak durun. ET'nin tüm destekçilerine ve bir parçası olduğumuz torrent topluluğuna teşekkür ederiz..." deniyordu.

TorrentSpy ve Mininova gibi sitelerin öncü olduğu 2006 yılında kurulan site, kısa sürede EtHD ve ettv gibi korsan grupları kendi bünyesine çekeren ünlenmeyi başardı.

TELİF HAKKI BASKISI YILDIRDI

Milyonlarca günlük ziyaretçisi bulunan site, son aylarda eğlence sektörünün hedefindeydi. Alan adı şirketlerine ve sitenin fiziksel olarak depolandığı barındırma şirketlerine baskı yapan şirketlerin sonunda istediklerini aldığı ve ExtraTorrent ekibini baskılardan yıldırdıkları düşünülüyor.

Torrent siteleri son birkaç yıl içerisinde hızla kapanıyor. En meşhur sitelerden birisi olan PirateBay'i son aylarda KickassTorrents, Torrentz.eu, TorrentHound ve what.cd de izlemişti.

YORUMLAR 4
  • ülkücüler 6 yıl önce Şikayet Et
    Fark etmez başka paylaşumlar açılır
    Cevapla
  • millet 6 yıl önce Şikayet Et
    maddi yaptirimlar olmadigi surece onune gecilmesi imkansiz. torrentz kapatildi bir ay sonra torrentz2 adinda acildi
    Cevapla
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir de vergi,sigara,altın,akaryakıt vs.kaçıranlara savaş açsa hükümet iyi olaçak.Kayıt dışının %60 ları geçtiği iddia ediliyor,akaryakıt vs.aşırı vergi alarak dar gelirliye yük bindiren devlet,rekabeti de ortadan kaldırıyor,egemenlere gelince her türlü kaçamak olduğu söyleniyor,madem müslüman olduğunuzu iddia ediyorsunuz bunun hesabını Allaha nasıl vereçeksiniz?
    Cevapla
  • Mehmet Atilla 6 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet le ne alakası var . O kapatılan sitelerin çoğu dünya çapında. Araştır az öyle yorum yaz. Sırf hükümet düşmanlığı için yorum yazmayın
    Cevapla