Trilyon dolarlık masa!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’li şirketlerin CEO’ları ve fon yöneticileriyle buluştu.

Trilyon dolarlık masa!
Trilyon dolarlık masa!
GİRİŞ 18.05.2017 07:36 GÜNCELLEME 18.05.2017 07:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD'deki önde gelen şirketlerin CEO'ları ve fon yöneticileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iş dünyasını Türkiye'de yatırım yapmaya çağırdı. ABD'li CEO'lardan Türkiye'deki mevcut yatırımlarını artırmalarını isteyen Erdoğan, işadamlarının karşılaştığı sorunların çözümünde kendisinin bizzat devreye gireceğini ve destek vereceğini kaydetti. Türkiye'de güven ve istikrar olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye'de yatırım yapan kazançlı çıkar" dedi.

TRİLYON DOLARLIK MASA

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki akşam Washington'dan ayrılmadan önce 40'a yakın Amerikalı üst düzey şirket ve fon yöneticisi ile bir araya geldi. Görüşmeye Washington'da savunma, havacılık, kimya, sağlık, bilişim ve imalat sanayi gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren şirket temsilcisi ve önemli fon yöneticileri katıldı. Türkiye'deki yatırım ortamı ve fırsatlarının ele alındığı toplantıya katılan şirketler arasında Abraaj Group, Cargill, CDPQ, Coca Cola, Dow Chemical, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Uluslararası Finans Kurumu (IFC), GE Aviation, Glaxo Smith Kline, Lockheed Martin, PepsiCo, Raytheon Intenational, Uber yer aldı. Erdoğan'ın bir araya geldiği şirketlerin piyasa değeri 1 trilyon doların üstünde.

ERDOĞAN'A YOĞUN İLGİ

Toplantıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, "Ülkemize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Bu ilgide kendisinin yatırımcılara bizzat verdiği yakın desteğin çok büyük rolü var. Hatta toplantı sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız yatırımcılara, Yatırım Destek Ajansımızın ilgili bakanlıklar ve devlet kurumlarıyla çözüm üretme noktasında takıldığı konularda bizzat destek vereceğini belirtti. Ajansımıza bu konuları doğrudan şahsına arz etmemiz konusunda talimat verdi" değerlendirmesinde bulundu.

REFERANDUM SONRASI TÜRKİYE'YE GÜVEN ARTTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yıl da ABD'de yatırımcılarla bir araya geldiğini hatırlatan Arda Ermut, "Ekonomik reformlara devam edileceği, Türkiye-ABD arasında ticaret anlaşmasına ABD'li şirketler olarak destek olunacağı, teknoloji şirketlerinin yatırım gündemleri, uluslararası fon şirketlerinin Türkiye'deki yatırımlarını artırma gündemleri gibi konular ele alındı. Referandum sonrasında oluşan yeni tabloda uluslararası yatırımcıların Türkiye'nin yatırım ortamına, siyasi istikrarına ve gelecek vizyonuna güvendiklerini gördük" dedi.

'BAŞKAN ERDOĞAN GERÇEK BİR CENTİLMEN'

Edinilen bilgilere göre, toplantıda Uber'in temsilcisi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında ilginç bir diyalog geçti. Uber temsilcisi, toplantıya gelirken bir Uber aracı kullandığını, aracın sürücüsünün Erdoğan'a "Başkan Erdoğan gerçek bir centilmen, bunu ona söylermisiniz" mesajını ilettiğini anlattı.

YORUMLAR 5
  • Akkurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis nokta koyup terötisti aldı mı?
    Cevapla
  • goldensari 6 yıl önce Şikayet Et
    Reise centilmen az gelir.Adamın kralıdır reis avrupayı dize getirecek inşaallah.Az sabredin hedef 2023
    Cevapla
  • ...kastamonulu 6 yıl önce Şikayet Et
    onlar bunu hakediyomu kazanan gene onlar olacak ne yatırımı adamlar açık açık resmen pkk ya yardım ediyo biz böyle davrandıkça onları mutlu ediyoruz
    Cevapla
  • hacamat 6 yıl önce Şikayet Et
    bilin de mi konusun bilmen de mi ne senin mantigina gore hic kimse avrupa araba binmemeli o drgilde elindeki telefon kimin mali yatirim sart
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 6 yıl önce Şikayet Et
    Reisimiz artık dünya lideri kimse bunu görmezden gelemez...Allah başımızdan eksik etmesin onu
    Cevapla