Müthiş rakam! 3 milyona ulaştı

Türkiye-Arap ülkeleri arasında son yıllarda artan işbirliği, hem turist sayısı hem de yatırımlar açısından olumlu sonuçlar ortaya koyuyor.

GİRİŞ 14.05.2017 12:09 GÜNCELLEME 14.05.2017 15:52
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Edirne'ye çeşitli temaslar için gelen Arap Turizm Örgütü (ATÖ) Başkanı Dr. Bandar Bin Fahd Al Fuhaid yaptığı açıklamada, Arap ülkeleri ve Türkiye arasında turizm alanında iş birliğinin başladığını söyledi.

"3 MİLYONA ULAŞTI"

İş birliği kapsamında aktiviteler ve programlar gerçekleştirdiklerini belirten Al Fuhaid, "Amacımız Arap ülkeleri ve Türkiye arasındaki turizm potansiyelini yüksek bir seviyeye getirmektir. Arap ülkelerinin Türk turistler için Türkiye'nin de Arap turistler için turizmde hedef olmasını istiyoruz. Turizmdeki iş birliği Türkiye ile uzun süredir çalışmamızın sonucu ortaya çıkmıştır. Arap ülkelerinden Türkiye'ye gelen turist sayısı 2016'dan itibaren 3 milyona ulaştı" diye konuştu.

YAZ SEZONUNDA SAYI ARTABİLİR

Turistlerin deniz turizminin yanı sıra tarihi şehirleri de tercih ettiğini aktaran Al Fuhaid, yaz sezonunda Türkiye'ye gelecek Arap turist sayısının artabileceğini dile getirdi.

"ARAP ÜLKELERİ TÜRK YATIRIMCISINA YARDIMCI OLUR"

Arap ülkelerinde de büyük Türk şirketlerinin yatırımlar yaptığını dile getiren Al Fuhaid, şunları kaydetti:

"Bizim ülkelerimize gelen Türk turistler de var. Arap ülkelerinde de Türk turistleri görmekten mutluluk ve gurur duyarız. Daha fazla yatırımcı görmekten de mutlu oluruz. Onlara bütün kolaylıkları sağlayacağız. En önemlisi de yatırım garantisi ve tabii ki İslam Bankası'yla yardımlaşarak iş birliği yapmaktır. Amacımız Türkiye ile turizm ve yatırım iş birliğini tam anlamıyla sağlamak"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki ilişkiyi güçlendirme adına gösterdikleri tüm desteklerinden dolayı teşekkür eden Al Fuhaid, Arap ve Türk turizmini geliştirme adına atılan adımların devam edeceğini vurguladı.

Turizm işbirliği kapsamında ATÖ heyetiyle Edirne'de de incelemelerde bulunduklarını ve turizm işbirliği adımı attıklarını ifade eden Al Fuhaid, kentin köklü tarihi ve kültürel yapısının Arap turistlerin ilgisini çekeceğini ifade etti.

3,5 - 4 MİLYON RUS TURİST GELMESİ BEKLENİYOR

Diğer yandan, Türkiye'ye bu yıl 3,5-4 milyon Rus turist gelmesi bekleniyor.

YORUMLAR 9
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahudilerin tek amacı hilafeti hortlatmamak, bunun icin yıllardır ellerindeki medya ile yapıyorlar.
    Cevapla
  • Serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    Arap kardeşlerimize bu dönen dolapları iyi anlatıp onlardan daha fazla destek almalıyız
    Cevapla
  • vatan bekçisi 6 yıl önce Şikayet Et
    bu haber hakında şüyle bir yorum yapayım yıllardır aramızda dolaşan bir yapay haber mevcut araplara güvenmeyin . zanediyormusunuz ki bu gerçek işin aslı türkiyenin arap ve müslüman ülkelerle yanyana gelmesini itemeyen batılı emperyalist s,yonist haçlıların yahudi kardinallerin pılanları olduğunu söylesem sanırım yanlış olmaz çünkü yanyana gelirse beraber olurlarsa başedemiyeceklerini biliyorlar dostlar.
    Cevapla
  • Şeyh Holmes 6 yıl önce Şikayet Et
    avrupalı gelenler orta hallidir Türkiyeyi ucuz diye seçer :) Hiç değilse Arabın zengini geliyor :) Bence yetersiz bile 20-30 mılyona cıksın arapların avrupada amerıkada işi yok burda olmalılar
    Cevapla
  • yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    Arap gelse yatırım yapsa kötü olur yapmasa kötü olur amerikalıya ingilize israile tek kelime etmeyenler konu araplar olunca nefretlerini kusuyor sanki dünyanın her yerinden oluk oluk yatırım yagiyor da arapları begenmiyoruz körfezdeki pastadan niye neden bizde faydalanmayalım suudların abd yaptığı silah anlaşmasına hepimiz kızdık ama gelen arap turiste yatırımcıya bile nefretle bakan adamların kızmaya hakkı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle