Zeybekci "booking.com" yetkilileriyle görüştü

Zeybekci, Türkiye'deki faaliyetleri mahkeme kararıyla durdurulan booking.com yetkilileriyle görüşmesine ilişkin, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

GİRİŞ 14.05.2017 11:34 GÜNCELLEME 14.05.2017 17:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, booking.com'un Türkiye'de yasalara uygun şekilde faaliyette bulunmasına ilişkin görüşme yaptıklarını belirterek, "Şimdi arkadaşlarımız görüşüyor. Biz çözüm makamıyız, konuyu bir şekilde halletmemiz gerekiyor. Bunların istemiş oldukları veya beklentilerini karşılayacak o cazibeyi ortaya çıkararak bir noktaya geleceğiz." dedi. 

Söz konusu internet sitesinin yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmediğinin sorulması üzerine Zeybekci, "Görüşme oldu. Şimdi arkadaşlarımız görüşüyor." diye konuştu.

Zeybekci, "Çözüme ulaşılacak mı?" sorusuna karşılık da "Biz çözüm makamıyız. Bunları bir şekilde halletmemiz gerekiyor. Booking veyahut da benzeri, bu şekilde yurt dışından internet ortamında Türkiye'de pazarlama yaparak gelir elde eden ve Türkiye'ye bundan değer bırakmayanlara yönelik davamızda haklıyız. Bunların istemiş oldukları veya beklentilerini karşılayacak o cazibeyi ortaya çıkararak bir noktaya geleceğiz." yanıtını verdi.

Zeybekci, booking.com'un Türkiye'de faaliyette bulunmak için ortaya koyduğu taleplere ilişkin bir soru üzerine de görüşmelerin hala sürdüğünü söyledi.

ÖNCE PARA CEZASI, SONRA FAALİYETLERİ DURDURMA 

Rekabet Kurulu bu yılın ocak ayında "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar ile Hakim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik"in ilgili maddesinin hükümleri uyarınca 2015 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayrisafi gelirleri üzerinden takdiren Booking.com BV'ne 2 milyon 543 bin 992,85 lira idari para cezası verilmesini kararlaştırmıştı.

İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi de mart ayında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği avukatlarının, seyahat acentelerine karşı haksız rekabet gerçekleştirdiği iddiasıyla booking.com aleyhine açtığı davada, şirketin internet adresi ve oluşturulacak başka bir adres üzerinden Türkiye'deki otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetinin durdurulmasına karar vermişti. 

YORUMLAR 6
  • Aziz 6 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm makamı he? Sayın Zebekçi etin kilosu 50 TL
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeden kazaniyorsan vergini odeyecen arkadas.
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    PAYPAL ile de görüşülmesi gerekli
    Cevapla
  • Savci 6 yıl önce Şikayet Et
    Sakin bu Global Avantaci asalaklari Turkiyeye sokmayin .. Genelde Alman ve hollanda menseili sirketler .. ve Bunlarin dunyanin her yerinde avantalik rezil otelleri var bu oteller sayesinde musteriyi itiraz edemiyecegi sekilde organize avliyorlar .. Bu avin tutarida milyon dolar ... orne avantacinin birtanesi hotel.com ..buyuk rezervasyon baronlarinin yan sirketleri .. aslinda hepsi birbirine baglantili ...Kendi Turizim sirketlerimiz yeter bize ...
    Cevapla
  • abdul aga 6 yıl önce Şikayet Et
    2milyon kusur ceza az. karsilamaz bile verdigi zarari. kesin adam akilli birsey. odemiyorsa topla tezgahi git bu kadar basit. kefaller atlamasin hemen soyle iyi boyle iyi diye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle