Memurlar dikkat! Fazla mesai kararı yayımlandı

Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Devlet Memurları Kanunu'na tabi personeline fazla çalışma ücreti verilmesine dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Memurlar dikkat! Fazla mesai kararı yayımlandı
Memurlar dikkat! Fazla mesai kararı yayımlandı
GİRİŞ 13.05.2017 06:32 GÜNCELLEME 13.05.2017 08:03
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığınca yapılması öngörülen işlemlerin zamanında sonuçlandırılabilmesi için Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi personeline fazla mesai ücreti ödenecek.

SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğünde görevli Devlet Memurları Kanunu'na tabi personele fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, fazla çalışma ücreti, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışan personele verilecek.

Her personele fazla çalışma ücretinin ödeneceği süre ayda 50 saati geçemeyecek, söz konusu her saat için 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun "K" cetvelinde 1,83 lira olarak belirlenmiş ücretin 5 katı esas alınacak.

Fazla mesai yapan personel ile çalışılan gün ve süreleri gösteren fazla çalışma cetveli düzenlenecek ve bu cetvel, söz konusu personelle birim amiri tarafından imzalanacak.

Karara göre, fazla çalışma ücreti verilen personele diğer mevzuat hükümlerine göre ayrıca fazla çalışma ücreti ödenmeyecek.

Kararın hükümleri, 1 Mart-31 Ağustos 2017 tarihlerini kapsıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Alpi 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim çalıştığımızın yarısı zaten fazla mesai... bu arada polisim :))))
    Cevapla
  • Türkpol 6 yıl önce Şikayet Et
    Okan isimli arkadaş cevabım sana.Haklısın işimiz gereği atomu parçalamıyoruz lakin senin bu ithamini yapabilmen için bile canımızdan cananimizdan evlatlarımızdan herseyimizden olup yine de çok şükür diyebiliyoruz .Evet atomu parcalamiyoruz ama vatanı da parcalamiyoruz.Sadece çalışma şartlarımız biraz ağır onu dile getirmeye çalıştı arkadaşlar atomu parçalamak kadar zor değil bunu idrak etmek tabi anlamaya niyetin varsa
    Cevapla
  • polis 6 yıl önce Şikayet Et
    en cok bizi ingilendiriyor ama bizi kapsamiyor.
    Cevapla
  • Baba Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    itfaiyeciler de ayda en az 240 saat çalışıyor mesai ücretinin 730 tl olması lazım
    Cevapla
  • Mg1907 6 yıl önce Şikayet Et
    Polisleri ilgilendirmiyor anladigim kadariyla .... 1.83×5=9.15 saatlik ucret. Eeee polis ayda en az 240 saat calisiyor. Yani 80 saat mesai veriyor. 9.15×80= yaklasik 730 tl. Polis ne aliyor? 480 TL. Bunun duzenlenmesi gerekmez mi? buyuklerimize sesleniyoruz.
    Cevapla
  • Haksızlık 6 yıl önce Şikayet Et
    Bende özel güvenlik görevlisiyim bende 240 saat çalışıyorum 220 lira alıyorum hemde asgari ücret senin dert gördüğünü nimet sayanlarda var otur aşağı sus
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle