Yarım gün çalışıp tam maaş alacaklar

Yarım gün çalışma imkanı, işçilerin ardından memurlar için de devreye giriyor. Yönetmelik, bugün-yarın çıkacak. Memur anneler, yarım gün çalışıp tam maaş alacak

Yarım gün çalışıp tam maaş alacaklar
Yarım gün çalışıp tam maaş alacaklar
GİRİŞ 11.05.2017 08:52 GÜNCELLEME 11.05.2017 08:53
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz yıl annelere yarım gün çalışma imkanı getiren yasayı çıkaran hükümet, işçilerin ardından memurlar için de bu sistemi devreye alıyor. Memur annelerin yarım zamanlı çalışma hakkını kullanımına ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik gün sayıyor. Yönetmelik, geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı.

İmzaların tamamlanmasının ardından Resmi gazete'de yayımlanarak hayata geçecek. Bu yönetmeliğin çıkmasıyla, memur anneler için de hem yarım gün çalışıp tam maaş alma hem de çocuk okul çağına kadar yarı zamanlı çalışma ile ilgili detaylar belli olacak.

6663 sayılı Yasa ile doğum yapan memurlara, analık izni sonrasında mali ve sosyal haklarında herhangi bir kesinti yapılmadan, birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, sonraki doğumlarda ise 6 ay günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışma imkanı getirildi. Çoğul doğumlarda bu sürelere 1'er ay eklenmesi hükme bağlandı. Yasaya göre, çocuğu olan memur anne ve baba, çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden ay başına kadar normal çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilecek. Yarı zamanlı çalışmada, mali haklar yarım ödenecek.

YORUMLAR 38
  • Hayret-din 6 yıl önce Şikayet Et
    Vur deyince öldürmeyin . Asgari ücretli zehirli gaz ortamında çalışan metal işçisinin ne suçu var ? Bu kadar da abartılmaz ki.
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    illa kadınları iş hayatına dolayısıyla erkeklerin arasına sokacaksınız. 12 yıllık kamu çalışanıyım, maalesef bayanlardan verim alınamıyor. yok bayan o işi yapamaz yok bunu yapamaz... kesinlikle tasvip etmiyorum.
    Cevapla
  • hahhah 6 yıl önce Şikayet Et
    gelmeden maaş verin daha iyi nesine uğraşıyonuz.
    Cevapla
  • istanbullu 6 yıl önce Şikayet Et
    Nerde esitlik nerde esitlik ilkesi
    Cevapla
  • isvicreli 6 yıl önce Şikayet Et
    Memurun patronu olan asgeri ucretli tam gun memur yarim gun. Hani adalet .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle