Gima ve ChampionSA'ların yeni adı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, eski Gima ve ChampionSA'ların artık olmayacağını belirterek, "Hepsi yeni bir konseptte CarrefourSA Expres olarak servis verecek" dedi.

Gima ve ChampionSA'ların yeni adı
Gima ve ChampionSA'ların yeni adı
GİRİŞ 06.04.2007 14:25 GÜNCELLEME 06.04.2007 14:25

CarrefourSA Expres süpermarketlerinin tanıtımının yapıldığı basın toplantısında konuşan Sabancı, sözlerine, "Ben konuşma yapmayacağım. Sadece CarrefourSA'daki gelişmeleri dinlemek üzere geldim" şeklinde başladı.


Sabancı, "Bana verilen bilgiye göre, yapılan araştırmalar gösteriyor ki,müşterilerimiz, tüketicilerimiz CarrefourSA ismine teveccüh gösteriyorlar, tercih ediyorlar, güveniyorlar. Bu bize gurur veriyor. Dolayısıyla da eski Gima'lar, eski ChampionSA'lar artık olmayacak. Hepsi yeni bir konseptte CarrefourSA Expres olarak servis verecek" diye konuştu. Sabancı Holding Gıda ve Perakendecilik Grup ile CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer de, Carrefour-Sabancı ortaklığının 11 yaşında olduğunu hatırlatarak, 11 yıl önce bir tek İçerenköy'deki hiper marketle çıkılan yolculukta bugün 16 hipermarket, 87 süpermarket, 450'yi aşkın DiaSA indirim marketi ile Edirne'den Van'a toplam 36 ilde 550'den fazla noktada hizmet verdiklerini bildirdi. Dinçer, yaklaşık 10 bin kişiyi istihdam ettiklerini, bugüne kadar 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptıklarını ve geçen yıl 2,3 milyar YTL ciroya ulaştıklarını belirterek, bugün ortaklık ilişkilerinin her zamankinden daha güçlü olduğunu, modern perakendeciliğin Türkiye'deki geleceğine çok inandıklarını söyledi. Hedeflerinin işlerini 3 yıl içinde 2 kat büyütmek olduğunu ifade eden Dinçer, şunları kaydetti: "Önümüzdeki 3 yılda 500 milyon dolardan fazla yatırım daha yapacağız. 5 bin yeni istihdam yaratacağız. Nüfusu 500 binin üzerinde Anadolu şehirlerinde hiper marketler açıyoruz. Tüm süper marketlerimizi CarrefourSA Expres'e dönüştürüyoruz. CarrefourSA kalitesinin daha geniş kitlelere, daha rahat ulaşmasını sağlıyoruz. Bu yıl hedefimiz 100 CarrefourSA Expres marketine ulaşmak. İndirim marketlerinde de iddialıyız. Bu yılki hedefimiz 100 yeni DiaSA. Marmara ve Ege bölgelerinde haftada 2 market açıyoruz."


 -"YILDA 125 MİLYON KİŞİ MAĞAZALARIMIZDAN ALIŞVERİŞ YAPIYOR"-


Haluk Dinçer, yılda 125 milyon kişinin mağazalarından alışveriş yaptığını belirterek, sadece üniversite mezunları için değil, aynı zamanda lise ve meslek liseleri mezunları için de iş imkanı yarattıklarını, ülke ihracatına katkıda bulunduklarını, ortaklarının dünyadaki Carrefour'lar için yılda 300 milyon avroluk mal alımı yaptığını anlattı.


Dinçer, gazetecilerin soruları üzerine, Gima ve ChampionSA'dan CarrefourSA Expres'e dönüşümün, tüketicinin kararı olduğunu vurgularken, Borsa'da işlem gören CarrefourSA'nın yüzde 3'ünün halka açık olduğunu bildirdi. CarrefourSA Genel Müdürü Thierry Pierre ise Carrefour Grubunun dünya çapında hali hazırda 29 ülkede 12 binden fazla satış noktası ile yılda 3 milyar müşterisine hizmet sunduğunu ifade ederek, bütün Türkiye'ye yayılma iddiaları bulunduğunu söyledi.


Pierre, Türkiye'de hipermarketlerde 30 bin ürün ve bin 500 marka, süpermarketlerde de yaklaşık 10 bin ürün satışı gerçekleştirdiklerini, 400 olan özel markalı ürün sayısını 600 veya bin ürüne kadar yükseltmek istediklerini ifade etti. Pierre, "Anadolu'daki CarrefourSA Expres'leri siz mi açacaksınız, satın almalar mı yapacaksınız?" sorusu üzerine, pazardaki bütün fırsatlara açık olduklarını söyledi.


-"DÖNÜŞÜMÜ BU YILIN HAZİRAN AYINDA BİTİRMEK İSTİYORUZ"-


CarrefourSA Süpermarketler İşletme Direktörü Guillaume De Colonges de, CarrefourSA Expres dönüşümlerinin geçen yılın Eylül ayında başladığını ve tüm mağazaların dönüşümünü bu yılın Haziran ayında bitirmek istediklerini ifade etti. Gima fiyatlarını, CarrefourSA standartlarına getirdiklerini, mahallenin "en ucuzu" olduklarını belirten Colonges, Türkiye'de şekerleme ve kozmetik alanlarında güçlü olduklarını vurguladı. Colonges, CarrefourSA Expres'in tanıtımı nedeniyle "Kazıyan Kazanır" adlı bir kampanya düzenlediklerini, yarından itibaren başlayacak kampanya ile yeni müşterilere ulaşacaklarını söyledi. Verilen bilgiye göre, Türkiye'de Gima ve ChampionSA markası ile hizmet vermekte olan tüm mağazaların CarrefourSA Expres'e dönüştürüleceği ve bunun yanı sıra Türkiye'nin farklı bölgelerinde 60 mağazasıyla hizmet veren CarrefourSA Expres'lere yenilerinin ekleneceği bildirildi.


(aa)