Domates için yeni açıklama geldi! 10 gün içinde...

Son dönemde artan fiyatıyla adından söz ettiren nisan ayının zam şampiyonu domatesin fiyatının baharlık ürünlerin piyasaya çıkmasıyla düşmesi bekleniyor.

Domates için yeni açıklama geldi! 10 gün içinde...
Domates için yeni açıklama geldi! 10 gün içinde...
GİRİŞ 08.05.2017 06:19 GÜNCELLEME 08.05.2017 06:19
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türkiye Haller Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Akbaş, geçen yıl Rusya ile yaşanan kriz nedeniyle  çiftçilerin bu yıl domates üretimine pek yönelemediğini belirtti.

Bu yıl hem domates ihracatının arttığını hem de iç piyasada aşırı bir ürün talebi olduğunu dile getiren Akbaş, “Yaşanan olumsuz olaylar, soğuk hava  şartları ve rekoltenin az olması nedeniyle domates fiyatları çok ciddi arttı.  Zaman zaman bu tür olaylarla karşılaşabiliyoruz, yeni ürünler henüz çıkmadı.  Sezon arası dediğimiz geçiş dönemlerinde bu tür olaylar olabiliyor ama 10 gün  içinde yeni ürünlerin yetişmesiyle domates fiyatlarının normal bandına inmesini  ve 1.5 - 2 TL arasından satılmasını öngörüyoruz. Özetle domates fiyatları 10 güne kadar 1.5 liraya kadar düşebilir.” diye konuştu.

Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA BİR) Başkanı Müslüm Yanmaz da domatesteki fiyat artışının rekoltedeki düşüşten kaynaklandığını ifade  ederek, mayıs ayının sonlarına doğru yeni ürünlerle fiyatların normal seyrine  döneceğini kaydetti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Buyuk Turkiye....ver mehteriii
    Cevapla
  • Tarık 6 yıl önce Şikayet Et
    Aracı enflasyonu engellenmediği sürece vatandaş ucuza gıda yiyemez. Aradaki bu kan emicileri azaltın. Her üründe 1 e 10 fiyat farkı mı olur el insaf!!!
    Cevapla
  • egeli hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar biz şuanda tarlada domatesi 5.500 mal ediyoruz.pazarda 7 lira sudan ucuz şikayet etmeyin.
    Cevapla
  • erdal yiğit 6 yıl önce Şikayet Et
    Domates bu sene düşmez çünkü tanıdığım bazı fırsatçılar özellikle domates ekmek için tarla kiralamışlardı şimdi anlıyorum sebebini bu fırsatçılar pazar esnafı ile aynı ırktan yavaş yavaş ülkenin ve halkın direnç noktalarını ele geçiriyorlar.
    Cevapla
  • pirana61 6 yıl önce Şikayet Et
    bunların tek sebebi var ekonomideki başarısızlıktır fırsatçılar piyasada cirit atıyor serbes piyasa ekonomisi diye yüz verirsen nankör insanoğluna astar ister sebebi budur sonra sözünde dinlenilmez kimsede seni gale almaz hükümet olarak et üreticileri çok basit cevap bak hükümeti gale alan varmı takan varmı kesinlikle yok bu duruma düşersin tam serbes değil yarı serbes ekonomi piyasası oluşturacaksın devletin tokmağı her kesin kafasının üstünde duracak yanlış yapanın kafasına inecek böyle olmasa seni kimse takmazz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle