Porto Riko iflas etti

Karayipler’de bulunan ABD’ye bağlı Porto Riko, kamu borcunu ödeyemediği için iflas başvurusunda bulunacak. Bu ABD’de kamu alanında bugüne kadarki en büyük iflas

Porto Riko iflas etti
Porto Riko iflas etti
GİRİŞ 04.05.2017 14:56 GÜNCELLEME 05.05.2017 11:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uzun süredir borç krizinden bulunan dışişlerinde ABD'ye bağlı, içişlerinde özerk Karayip adası Porto Riko'nun Valisi Ricardo Rossello, kreditörlerle yapılan müzakerelerde başarı sağlanamaması üzerine federal iflas mahkemesine başvuracağını açıkladı.

70 milyar doları aşan borcunu ödeyemeyen ve borç yapılandırmasına gitmesi beklenen Porto Riko hükümeti, iflas talebinin ardından kreditörlerden borçlarının hafifletilmesini talep edebilecek.

Porto Riko’nun iflasının, ABD’nin 3.8 trilyon dolarlık yerel tahvil piyasasında bugüne kadar yaşanan en büyük iflas olduğu belirtiliyor. Halkın yarısından fazlasının yoksulluk sınırının altında yaşadığı Porto Riko, son dönemde kemer sıkma önlemlerine karşı düzenlenen gösterilere sahne oluyor. 

ABD’de bugüne kadarki en büyük kamu iflası Detroit'te 2013’te yaşanan iflas olayıydı. 18 milyar dolarlık borcunu ödeyemeyen Detroit kenti, kreditörlerle borç yapılandırma anlaşması yapmıştı.

YORUMLAR 3
  • Mikaël 6 yıl önce Şikayet Et
    darisi abd ye
    Cevapla
  • laedri 6 yıl önce Şikayet Et
    hayırlısı bee.. düzelü bee..
    Cevapla
  • erdem 6 yıl önce Şikayet Et
    Darısı AB ülkelerinin başına.Ama sırayla sonra dünya ekonomisini bozuyorlar.
    Cevapla