Dolar için ilginç tahmin!

Rabobank Gelişen Piyasalar FX Stratejisti Piotr Matys, enflasyon verisini ve kur beklentilerini Bloomberg HT'ye anlattı.

Dolar için ilginç tahmin!
Dolar için ilginç tahmin!
GİRİŞ 03.05.2017 11:31 GÜNCELLEME 03.05.2017 12:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Nisan ayı enflasyon verisini değerlendiren Matys, enflasyonun hala oldukça yüksek olduğunu, yılın 2. yarısında kademeli olarak düşmeden önce bu yükseliş trendinin gelecek aylarda da devam edebileceğini belirtti. 

Matys, TCMB'nin yüksek gelen enflasyon rakamı sonrası adım atıp atmayacağı sorusuna "TCMB geçen hafta GLP faizinde beklenenden fazla artış yaparak güçlü mesaj yolladı. Merkez Bankası likiditeyi daha da sıkı şekilde takip edeceği mesajını verdi, sıkı likidite kurdaki baskıyı olumlu etkileyecek. Bu şekilde kurun 3.50 seviyelerinde kalması sağlanabilir." yanıtını verdi. 

'3.40 TEST EDEBİLİR'

Matys kurun ilerleyen günlerde daha fazla düşebileceğini belirterek "Türk Lirası dolara karşı biraz daha değer kazanabilir, Dolar/TL önümüzdeki haftalarda 3.40 seviyelerini test edebilir, MB'nin adımlarının TL'yi destekleme açısından çok önemi var" diye konuştu.

BloombergHT

YORUMLAR 3
  • Türkiye ada 6 yıl önce Şikayet Et
    dolar 2.50olur 2.ay içinde
    Cevapla
  • Türkiye li adam 6 yıl önce Şikayet Et
    bu dolar 2.50ile 2.95 arasına düşmesi gayet normal çünkü Türkiye ve bazı ülkelerde kendi parasıyla ithalat ihracat yapacak dolayısıyla dolar a fazla talep olmayacaktır oda düşecek zaten seni olarak yükselmişti.
    Cevapla
  • mardinli 6 yıl önce Şikayet Et
    dolar 3400 e kadar 2 geri bir ileri seklinde gerileyecek sonra tersi olacak mehter takimi gibi 2 ileri bir geri seklinde gidecek.
    Cevapla