Rusya'dan Türkiye kararı!

Rus bakan, Rusyanın Türkiye'nin Rusya tarım ürünlerinin ihracatına getirdiği kısıtlamalardan dolayı Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) başvurmayı planlamadığını açıkladı.

Rusya'dan Türkiye kararı!
Rusya'dan Türkiye kararı!
GİRİŞ 25.04.2017 21:25 GÜNCELLEME 25.04.2017 23:46
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin, Rusya'nın önerilerine göstereceği tepkiyi bekleyeceğini belirten Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Yevgeniy Gromiko, "Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç Türk mevkidaşı ile görüştü ve belli uzlaşmalara vardı" dedi ve ekledi:

BİRBİRİMİZE DOĞRU ADIMLAR ATMAMIZ GEREKİYOR

"Yarın, Rusya Tarım Bakan Yardımcısı Yevgeniy Nepoklonov ve Tarım Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Departmanı Başkanı Olga Garşina bu konuyu daha ayrıntılı bir şekilde ele almak üzere Türkiye'ye gidiyorlar. Genel olarak anlayış var diyebiliriz. Daha önce de Türk tarafına önerdiğimiz gibi, anladığımız gibi aşamalı olarak birbirimize doğru adımlar atmamız gerekiyor.

Ancak bu adımları ilk atması gereken taraf Türkiyedir. O kadar sert tedbirleri alan taraf biz değiliz."

"DTÖ'YE BAŞVURMAYACAĞIZ"

Rusya'nın bundan dolayı Dünya Ticaret Örgütü'ne başvurup başvurmayacağı sorusuna cevaben Gromiko, "Hayır, onların tepkisini bekliyoruz" diyerek Rusya'nın geçtiğimiz günlerde Rusya ve Türkiye Tarım Bakan Yardımcılarının uzlaştığı konuların yerine getirmesini beklediğini belirtti.

YORUMLAR 16
  • Rfk 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapmanız halinde zararlı çıkacaksınız. Bize bir şey bağışladığınız yok.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    en çok kısıtlamayı yapan sensin sen zarar görürsün konuşma bari densiz rus
    Cevapla
  • Ezo 6 yıl önce Şikayet Et
    Rsya bizden ihraç yasğını kaldırmadığı halde tek taraflı ihraç yapıyorduk. İşte böyle yapmasak bunların peşine düşüp akıllancağı yoktu. 2.sebep ise usyann münbiçte pydyi vurmamamız için desteklemesi münbiçi kotuöa altına alması. Mesaj alınmıştır heralde
    Cevapla
  • 57sinop 6 yıl önce Şikayet Et
    isinize gelirse bundan sonra böyle arkadas
    Cevapla
  • makko 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu ilişkilerin düzelmesini biz istiyoruz, sonra düzelmeye başlayınca kendi önümüze kendi engellerimizi koyuyoruz bu nasıl iş, tarım bürokrasisi bu kadar tıkalı olmaması lazım, acaba bürokrasinin içinde "geciktirme, yıldırma" propagandası mı yapılıyor ? bakanlarımız daha iyi bilirler ama insan şüpheleniyor ister istemez ...
    Cevapla
  • makko 6 yıl önce Şikayet Et
    Kyg Kardeşim, Atlama herşeye derken neyi kastettiniz..?
    Cevapla
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    uçak krizinde konan meyve sebze yasağı kalkmadı ki. domates almıyorlar hala. kendisi bize vergi koyuyor, şirketlerin vize problemini çözmüyor, tırları bekletiyorlar. bu işler karşılıklı olur. ya serbest olur yada böyle kısıtlı devam eder.
    Cevapla
  • Kyg 6 yıl önce Şikayet Et
    Atlama herşeye. Adamlar yeni ek vergi koydu tarım ürünlerimize. Senin haberin yok tabi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle