KOBİ teşviklerinde 800 milyonluk kavga

KOSGEB’in kredi desteğine bir tırpan da bankalardan geldi. 20 binlik krediden 2 bin lira sigorta bedeli kesen finans kuruluşları, 800 milyonluk kazancı cebe koydu.

KOBİ teşviklerinde 800 milyonluk kavga
KOBİ teşviklerinde 800 milyonluk kavga
GİRİŞ 25.04.2017 08:54 GÜNCELLEME 25.04.2017 08:54

OBİ'lere cansuyu olması beklenen faizsiz KOSGEB kredilerinde yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Birçok zorluğu aşıp bankadan kredisine onay alan KOBİ'lerden 2.000 TL ile 6.000 TL arasında değişen oranlarda zorunlu hayat sigortası kesildiği ortaya çıktı. Bazı bankaların poliçe dahi kesmediği hayat sigortaları şubelerin kasasına ek gelir olarak girdi. 314 bin KOBİ'den toplam 800 milyon lirayı bulan kesinti yapıldığı belirtiliyor. Konuya ilişkin binlerce şikâyet gelince, devlet kurumları harekete geçti. KOBİ'lerin başvurduğu Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Hazine Müsteşarlığı, ilgili banka yöneticileri ve KOSGEB'den konuyla ilgili açıklama istedi. KOSGEB, kendilerinin bankalarla bu yönde bir anlaşma yapmadığını dile getirdi.

ÖZEL BİRİM OLUŞTURULDU
Konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenilen BDDK ise, KOBİ'lere, "6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun üzerinden hakkınızı arayabilirsiniz" çağrısı da yaptı. Hazine Müsteşarlığı da konuyla ilgili özel bir birim kurarak gelen şikâyetleri tek bir merkezde toplamaya başladı. 

KAYNAK: SABAH