7 ülkeye Türk Ticaret Merkezi açılması planlanıyor

TİM Başkanı Büyükekşi, önümüzdeki günlerde Almanya, Fransa, İngiltere, Rusya, Çin, Endonezya ve Kenya'ya da Türk Ticaret Merkezleri açmayı planladıklarını söyledi

7 ülkeye Türk Ticaret Merkezi açılması planlanıyor
7 ülkeye Türk Ticaret Merkezi açılması planlanıyor
GİRİŞ 14.04.2017 10:05 GÜNCELLEME 14.04.2017 10:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) tarafından düzenlenen, "İhracatın Yıldızları 2016 Ödül Töreni" ile geçen yıl Antalya, Isparta ve Burdur'da 21 farklı kategoride ihracat yapan başarılı firmalar ödüllendirildi.

Akra Barut Otel'de düzenlenen ödül töreninde konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Batı Akdeniz ihracatının son 10 yılda harikalar yarattığını, Isparta'nın ihracatının son 10 yılda 2 kat, Antalya'nın 3 kat, Burdur'un ise 4 kat arttığını söyledi. Bölgeden Türkiye ortalamasının üzerinde ihracat artışı gerçekleştiğini vurgulayan Büyükekşi, ihracata katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

İhracatçılara yeşil pasaport konusunu son 10 yıldır sürekli gündeme getirdiklerini kaydeden Büyükekşi, ihracatçıya yeşil pasaport hakkının artık yasalaştığını ve yaklaşık 14 bin ihracatçıya yeşil pasaport verileceğini bildirdi. Büyükekşi, "İnşallah yeşil pasaport ihracatçılarımızın dünyanın 4 bir tarafını vize problemi yaşamadan dolaşmalarını ve ihracatlarını daha fazla artırmalarını sağlayacak." diye konuştu.

İhracata verilen destekler hakkında bilgi veren Büyükekşi, geçen ay Ekonomi Bakanlığı tarafından ihracatçıya Türk Ticaret Merkezi konusunda bir destek daha verildiğini anımsattı. Büyükekşi, "İran'da 4 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir Türk Ticaret Merkezi, Dubai'de, New York'ta, Chicago'da 4 ticaret merkezi açtık. İran'daki Türk Ticaret Merkezinde sadece 120, New York'ta 80'e yakın firma var. Önümüzdeki günlerde Almanya, Fransa, İngiltere, Rusya, Çin, Endonezya ve Kenya'ya da Türk Ticaret Merkezleri açmayı planlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Türk Ticaret Merkezlerinin masraflarının hedef ülkelerde yüzde 75'e, diğer ülkelerde yüzde 60'a varan oranda desteklendiğini, firmaların sadece yüzde 25 katkıda bulunduğunu kaydeden Büyükekşi, bunun ihracatçılar için büyük imkan olduğunu vurguladı.

YORUMLAR 1
  • Mustafa İPEK 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkie ne oluyor?
    Cevapla