Referandum yüzyılın kaderini etkileyecek

Enerji Bakanı Albayrak, referandumla ilgili “Avrupa’sı, Amerika’sı ayakta. Önümüzde yüzyılın kaderini etkileyecek bir seçim var” dedi

Referandum yüzyılın kaderini etkileyecek
Referandum yüzyılın kaderini etkileyecek
GİRİŞ 14.04.2017 09:08 GÜNCELLEME 14.04.2017 09:13

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'Kadınlar Soruyor' programına katıldı.

"Önümüzde bu yüzyılın kaderini etkileyecek bir seçim var" diyen Albayrak şunları söyledi: "Öncelikle şu 18 maddenin tamamını her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının okuması lazım. Meclis'i feshedecek diyen var, diktatörlük diyen var, muhtarlıkları ve lokantaları kapatacak diyenler var. Basit gibi görünen bir referandum ama Avrupa'sı, Amerika'sı ayağa kalkmış. Karşımızda nasıl bir algı süreci var bunu görmemiz lazım." Sistem değişikliğinin asla Cumhuriyeti değiştirmek anlamına gelmediğini vurgulayan Albayrak, "15 yıldır güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'nin ortaya koyduğu bu resim bizi yanıltmasın. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan sonrası için bu sistem değişikliği önemli. Son yıllarda Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı bu resimden sonra, bu sistemi tam da onun başkanlığında onun güçlü siyasi duruşu sayesinde dönüştürmek zorundayız" dedi.