Üretim reform paketi tamam

Türkiye'nin 4’üncü sanayi devrimine geçişini sağlayacak üretim reform paketinin hazırlıkları tamamlandı.

Üretim reform paketi tamam
Üretim reform paketi tamam
GİRİŞ 13.04.2017 09:22 GÜNCELLEME 13.04.2017 09:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Buna göre sanayi alanlarının belirlenmesi ve planlanmasında artık tek merci Sanayi Bakanlığı olacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sanayi üretiminin artırılmasının hedeflendiği üretim reform paketinin hazırlıklarını tamamladı. 8 ana hedefin konulduğu, toplam 31 öneri ve 19 alt önerinin yer aldığı paket kapsamında 21 Kanun ve 5 KHK’nın 78 maddesinde değişiklik yapılacak.

ARTIK TEK MERCİ SANAYİ BAKANLIĞI

Buna göre paketin 8 ana hedefleri arasında sanayi alanlarının belirlenmesi ve planlanmasında artık tek merci Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olacak. Marmara bölgesi gibi sanayi parselleri fiyatlarının yüksekliği nedeniyle yatırım kabiliyetini etkileyen OSB’lerdeki sıkıntı, birim parsel fiyat üst limiti getirilerek çözülecek.

Türkiye’nin üretim kapasitesini artıracak, yerli üretimi kolaylaştıracak çalışma kapsamında imar kanunundan mera kanununa, sanayi sicil kanunundan emlak vergisi kanununa, vergi usul kanunundan yapı denetim kanunu ve endüstri bölgeleri kanununa kadar bir dizi kanunlarda yapılacak değişiklikle başlıca şu adımlar atılacak:

1- Büyük sanayi alanları belirlenecek
2- OSB, EB ve SS’lere emlak vergisi desteği verilecek
3- Su, gaz borcundan haciz kalkacak
4- Yatırımcı finansmana kolay erişecek
5- Demir-Çelik ile sanayi devrimine hazırlık yapılacak
6- Fen ve Sosyal bilim mezunları öncelikli
7- Tüketicinin korunmasına yönelik tedbirler alınacak
8- Sanayi sektörün destekleyen paydaş sayısı artacak

Yatırımcıların finansmana erişimi kolaylaştırılacak, yerli üretim oranı ve işletmelerde verimlilik düzeyi arttırılacak. Üretimde dijital dönüşüm yaygınlaştırılacak ve 4’üncü sanayi devrimine geçiş sağlanacak. Fen ve sosyal bilimler mezunlarının niteliği geliştirilecek ve istihdamda öncelik verilecek.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 3
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    eğitim yoksa gerisi boş, o da yok!
    Cevapla
  • Ankaralı 6 yıl önce Şikayet Et
    Üretim,üretim,üretim,ihracat,ihracat,ihracat,zenginlik,zenginlik,zenginlik, refahlık,refahlık,refahlık, üretim için girişimcinin önü sonsuz şekilde açılmalıdır, aşırı şekilde teşvik edilmelidir, yatırımcıyı üretim için kışkıştırılmalıdır, ülkenin gelişmişlik ölçüsü bu olmalı...İnşaallah.
    Cevapla
  • abdulhey 6 yıl önce Şikayet Et
    sanayiye gereken onenim verilmesi gerekmektedir artik.Ulkemizi ekonomik olarak tam bagimsiz yapmanin yolu yerli milli uretimdir diye dusunuyorum.Sanayi ekonomi son 15 yilda geri plandaydi diger alanlara nispeten cok cuzzi orandan ekonomiye olan katkisi artismi.Ama artik ekonomide onceligimiz sanayi ve uretim.Sanayi payini %20 lerden %50 lere cekmemiz lazim
    Cevapla