Fikri Işık: Yüzde 60'e ulaştı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, yerli üretimin yüzde 24'ten yüzde 60'e ulaştığını açıkladı.

GİRİŞ 11.04.2017 14:01 GÜNCELLEME 11.04.2017 15:21
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Sakarya'nın Serdivan İlçesi'nde, Sakarya Makine İmalatçıları Birliği'nin bir restoranda düzenlediği toplantıya katıldı. 

HEDEF YÜZDE 80

Savunma sanayisinde yerli üretim oranının yüzde 24'ten yüzde 60'a yükseldiğini, hedefin yüzde 80 oranında yerli üretim olduğunu ifade eden Bakan Işık şöyle konuştu:

"Savunma sanayinde son 14 yılda çok önemli gelişmeler oldu. Allah'a hamdolsun bugün Türkiye savunma sanayisinde yerlilik oranını yüzde 24'ten yüzde 60'a çıkarmayı başarmış bir ülke. Sadece nicelik artışı değil, aynı zamanda bir nitelik anlayışını da yakaladığımızı belirtmek isterim. Hedefimiz yüzde 80'in üzerinde bir yerlilik oranına savunma sanayisinde ulaşmak. Bugün çok şükür çok önemli silahlarımızı artık tüm parçalarıyla yerli üretir hale geldik ama Türkiye gibi bir ülkeye bu geldiğimiz noktada durmak yakışmaz."

Bakan Işık hükümetlerin hızlı değişmesinin Türkiye'nin gelişimine engel olduğunu söyleyerek, "Ben şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin 63'üncü Milli Savunma Bakanıyım. Binali Yıldırım'ın hükümeti Türkiye Cumhuriyeti'nin 65'inci hükümeti. Her bir hükümete 1,5 yıl düşmüyor. ABD'nin ilk başkanlık seçimi 240 yıl önce olmuş. ABD'nin kuruluşunun 240'ıncı yılı. 240 yıllık tarihlerinde şu anda sayın Trump 45'inci Amerikan Başkanı. Bir tarafta 93 yılda 65'inci hükümet, bir tarafta da 240 yılda 45'inci Amerikan başkanı. Türkiye'nin neden bu kadar sıkıntı çektiğinin aslında sebeplerinden biri de burada aramak lazım."

YORUMLAR 39
  • hacamat 6 yıl önce Şikayet Et
    2. dunya savasinda avrupa birbirini yedi bizimkiler yatti o yillarda neler olurdu ama yediler memleketi
    Cevapla
  • Ozgur ata 6 yıl önce Şikayet Et
    Savunma sanayimizi daglarin altina kurmaliyiz. Ikinci dunya savasinda muttefikler alman sanayisini bombalayarak almanya'yi dize getirdi. Siginak delen bombalarin bile nufuz edemeyecegi sekilde olmali uretim tesislerimiz, hangarlarimiz, depolarimiz.
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    güdümlü füzelerimizin olması gerekiyor.
    Cevapla
  • veni vidi vır vır 6 yıl önce Şikayet Et
    ordumuzun araç gereci yenilenmeden başarı denmez agam
    Cevapla
  • Semih 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberin peşine HGK' lerin ABD' nin fiyat indirimi sonucu seri üretimi iptal deniyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle